PSA Peugeot Citroën zápasí s poklesom predaja

NETKY.SK • 25 Apríl 2012, 11:45 • 2 min
PSA Peugeot Citroën zápasí s poklesom predaja

PSA Peugeot Citroën zápasí s poklesom predaja - Slovensko Dopyt po vozidlách francúzskej automobilky PSA Peugeot Citroën v 1. tvrťroku 2012 klesol, a to najmä na domácom trhu a tiež v krajinách južnej Európy, ktoré sú pre koncern kľúčové.

slovakia

left justify in out

img

Dopyt po vozidlách francúzskej automobilky PSA Peugeot Citroën v 1. štvrťroku 2012 klesol, a to najmä na domácom trhu a tiež v krajinách južnej Európy, ktoré sú pre koncern kľúčové. Firma zároveň predpovedá, že aj súčasný 2. kvartál bude náročný.
      Peugeot, ktorý je najväčším výrobcom áut vo Francúzsku a druhou najväčšou automobilkou v Európe, zaznamenal za tri mesiace do konca marca pokles tržieb o 7,3 % na 14,3 miliardy eur z 15,4 miliardy eur v 1. kvartáli minulého roka. Analytici, ktorých oslovila agentúra Reuters, odhadovali, že sa znížia ešte výraznejšie, a to na 13,9 miliardy eur.
      Počet predaných áut z produkcie PSA Peugeot Citroën v sledovanom období klesol medziročne o 15 % na 691.500 vozidiel.
      Francúzska automobilka znova upozornila, že za celý rok očakáva zníženie odbytu v Európe o 5 % a na domácom trhu o 10 %.
      PSA Peugeot Citroën patrí spolu s Fiatom medzi najväčšie obete krízy takzvaných okrajových štátov eurozóny, pretože práve krajiny južnej Európy patria medzi ich kľúčové trhy.
      Peugeot sa vo februári dohodol s americkým koncernom General Motors na vytvorení strategickej aliancie, ktorá by im mala pomôcť znížiť náklady na vývoj a logistiku.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies