Prvý prípad eboly v Taliansku: V Ríme hospitalizovali lekára

NETKY.SK • 25 November 2014, 12:19 • 2 min
Prvý prípad eboly v Taliansku: V Ríme hospitalizovali lekára

RÍM - Talianskeho lekára, ktorý mal v západoafrickej Sierre Leone pozitívne testy na ebolu, priviezlo dnes do vlasti vojenské lietadlo a následne ho v metropole Rím hospitalizovali na jednotke intenzívnej starostlivosti. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Lekár, ktorého totožnosť úrady chránia, je údajne päťdesiatnik a pochádza zo Sicílie. Do Sierry Leone pricestoval v polovici októbra a pracoval tam pre taliansku zdravotnícku charitatívnu organizáciu Pohotovosť. Muž ochorel v nedeľu 23. novembra.

 

Talianske médiá uviedli, že zatelefonoval svojim dvom dcéram, aby ich ohľadne svojho zdravotného stavu upokojil. Pacient je hospitalizovaný v Spallanzaniho nemocnici, ktorá vydá ešte dnes prvú oficiálnu správu o jeho stave.

 

"Situácia je pod kontrolou," uviedla pre noviny Il Messaggero talianska ministerka zdravotníctva Beatrice Lorenzinová a dodala, že prípad eboly bol podchytený skoro, preto je na uzdravenie lekára značná šanca.

 

Ministerka vylúčila možnosť, že na talianskom území sú nejaké ďalšie prípady eboly. "Pacient nemal kontakt s lekármi ani so zdravotnými sestrami. A už vôbec nie s obyvateľstvom. Nehrozí nijaké nebezpečenstvo: Spallanzzaniho nemocnica je jedným z najlepších zdravotníckych stredísk v Európe," zdôraznila Lorenzinová.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies