Proti týraniu zvierat protestovali v Madride majitelia s 3500 psami

NETKY.SK • 17 Október 2016, 08:29 • 2 min
Proti týraniu zvierat protestovali v Madride majitelia s 3500 psami

MADRID - Asi 3500 psov všetkých rás a veľkostí sa dnes spoločne s ich majiteľmi zúčastnilo na behu ulicami španielskej metropoly Madrid na piatom ročníku Perrotonu (po španielsky) alebo Dogathonu - každoročnej akcie, ktorá má za cieľ zvýšiť povedomie o krutosti páchanej na zvieratách a povzbudiť k adoptovaniu opustených psov.

slovakia

left justify in out

Americký veľvyslanec v Španielsku James Costos prevzal čestné ocenenie za úsilie svojej krajiny v boji proti týraniu zvierat, informovala tlačová agentúra AP. Niekoľko dní pred Dogathonom zverejnil na Twitteri fotografiu, na ktorej je so svojím psom Grecom, a uviedol, že s ním pobeží, aby "upozornil na snahy americkej vlády proti týraniu zvierat".

 

Španielsko má v legislatíve zakotvené nepodmienečné tresty väzenia za krutosť k domestikovaným zvieratám, ale je rozdelené v otázke býčích zápasov a behov s býkmi. Časť Španielov ich považuje za primitívnu, zastaranú zvyklosť, zatiaľ čo druhá časť populácie označuje tieto akcie za kultúrne dedičstvo krajiny.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies