Proti čiernym skládkam v Liptovskom Mikuláši pomôžu nové fotopasce

NETKY.SK • 2 November 2016, 15:35 • 2 min
Proti čiernym skládkam v Liptovskom Mikuláši pomôžu nové fotopasce

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Do boja proti čiernym skládkam nasadí liptovskomikulášska mestská samospráva fotopasce. Prvé by mali na území mesta pribudnúť do konca tohto roka. Od novej techniky si radnica sľubuje zefektívnenie zápasu s pôvodcami čiernych skládok.

slovakia

left justify in out

Od začiatku roka sa mesto Liptovský Mikuláš zbavilo približne troch desiatok čiernych skládok, čím odstránilo viac ako 84 ton komunálneho odpadu. "Celkovo stálo odstraňovanie skládok v tomto roku 17.000 eur, pričom značnú časť z tejto sumy, až 12.500 eur, tvorí vypratanie kotolne za materskou školou na Komenského ulici. Bola to zdedená agenda z minulosti," uviedla hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

 

Magistrát sa podľa nej dlhodobo snaží riešiť nielen dôsledky, ale aj príčiny vzniku čiernych skládok. "Naším zámerom je prispieť k zlepšeniu životného prostredia a tiež skrášleniu priestorov, kde skládky vznikajú. Často sú to miesta v blízkosti obytných súborov či miesta s frekventovaným výskytom chodcov. Musíme sa však zamerať na prevenciu tvorenia skládok prostredníctvom fotopascí a osvety," skonštatoval zástupca primátora Ján Bonko s tým, že s prevenciou začínajú už v materských a základných školách.

 

"Osvetu šírime aj prostredníctvom mesačníka a kampane Separáčik, naša mestská polícia či sociálny odbor pôsobia osvetovo prostredníctvom letákov v problémových komunitách," doplnila Mária Lošonská z oddelenia životného prostredia, ktoré podáva žiadosti na získanie externých zdrojov na odstránenie čiernych skládok.

 

Obyvatelia metropoly stredného Liptova môžu dnes legálne umiestniť odpad v dvoch mestských zberných dvoroch, a to na Podtatranského a Okoličianskej ulici. Otvorené sú od pondelka do soboty od 8.30 h. Na Podtatranského odoberajú odpad do 19.00 h, na Okoličianskej do 16.00 h.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies