Prokurátori sa odvolali voči verdiktu pre Pistoriusa

NETKY.SK • 17 August 2015, 16:12 • 2 min
Prokurátori sa odvolali voči verdiktu pre Pistoriusa

JOHANNESBURG - Juhoafrickí štátni prokurátori sa v pondelok odvolali proti verdiktu o neúmyselnom zabití Oscara Pistoriusa, pričom argumentovali tým, že mal byť odsúdený za vraždu.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťosemročný šesťnásobný paralympijský šampión sa priznal k zabitiu svojej o rok staršej priateľky Reevy Steenkampovej vo februári 2013. Po žene vystrelil štyri rany cez zamknuté dvere kúpeľne. Vo svojej výpovedi však tvrdil, že si ju pomýlil so zlodejom.

 

Pistoriusa, ktorému ako malému dieťaťu amputovali obe nohy od kolien dole, majú v piatok prepustiť po desiatich mesiacoch v cele a zvyšok päťročného trestu si má odpykať v domácom väzení. Podľa juhoafrických zákonov si totiž majú málo nebezpeční väzni odsedieť za mrežami iba šestinu trestu.

 

Počas procesu povedala sudkyňa Thokozile Masipová, že štátnym zástupcom sa nepodarilo dokázať, že Pistorius strieľal s cieľom zabiť.

 

Najvyšší súd by sa mal zaoberať prípadom v novembri. Informovala agentúra Reuters.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies