Prokurátor podal protest proti prevodu bytovky Glance House na CDI

NETKY.SK • 18 December 2012, 12:28 • 2 min
Prokurátor podal protest proti prevodu bytovky Glance House na CDI

Prokurátor podal protest proti prevodu bytovky Glance House na CDI - Doprava Generálna prokuratúra SR podala protest prokurátora proti rozhodnutiu Správy katastra Senec, ktorým sa povolil prevod bytovky Glance House v Bernolákove na spoločnosť CDI. Ako in

slovakia

left justify in out

img

Generálna prokuratúra SR podala protest prokurátora proti rozhodnutiu Správy katastra Senec, ktorým sa povolil prevod bytovky Glance House v Bernolákove na spoločnosť CDI. Ako informovala hovorkyňa GP SR Jana Tökölyová, stalo sa tak 12. decembra.

"V danom proteste bolo Správe katastra Senec zároveň navrhnuté, aby konanie o ňom prerušila až do právoplatného rozhodnutia o predchádzajúcom proteste prokurátora, ktorý bol podaný proti rozhodnutiu o povolení vkladu, na základe ktorého bolo do katastra nehnuteľností k príslušným nehnuteľnostiam nachádzajúcim sa v katastrálnom území Bernolákovo zapísané vlastníctvo GAPEJA," uviedla Tökölyová.

V prípade podozrivého prevodu bytovky Glance House v Bernolákove, ktorému mal pomôcť námestník generálneho prokurátora Dobroslav Trnka, padlo už aj prvé obvinenie. Polícia začala v tejto kauze trestné stíhanie a zároveň vzniesla obvinenie voči riaditeľovi katastra v Senci Igorovi S. pre podozrenie z trestného činu marenia úlohy verejným činiteľom.

Na podozrivý prevod bytovky ako prvý upozornil denník SME. Podľa neho mal Trnka ako námestník generálneho prokurátora napísať list, v ktorom povolil prevod bytovky. Nehnuteľnosť pritom na katastri blokoval Úrad špeciálnej prokuratúry pre spor medzi bývalými spoločníkmi developérskej firmy. Šéf katastra napriek tomu mal na základe spomínaného listu zrušiť zaistenie a umožniť prevod bytovky na spoločnosť CDI. Tá následne previedla budovu na ďalšiu firmu, ktorá je v konkurze.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies