Prokurátor obvinil rumunského premiéra Pontu z viacerých trestných činov

NETKY.SK • 13 Júl 2015, 13:30 • 2 min
Prokurátor obvinil rumunského premiéra Pontu z viacerých trestných činov

BUKUREŠŤ - Rumunský protikorupčný prokurátor obvinil dnes premiéra Victora Pontu z trestných činov falšovania verejnej listiny, daňového úniku a prania špinavých peňazí korupcie, ktorých sa údajne dopustil pred ôsmimi rokmi, keď vykonával právnickú prax.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra AP. Rumunská prokuratúra 5. júna oznámila, že 42-ročný Ponta je podozrivý z konfliktu záujmov, prania špinavých peňazí a vyhýbania sa plateniu daní. Obvinenia sa týkajú obdobia, keď v rokoch 2007-08 pôsobil v právnickej profesii.

 

Ponta v nedeľu odstúpil z funkcie predsedu vládnej sociálnodemokratickej strany s odôvodnením, že chce dokázať svoju nevinu, pričom z postu premiéra, ktorý zastáva od roku 2012, odstúpiť odmieta aj napriek tomu, že ho na to vyzýva rumunský prezident Klaus Iohannis. Ponta sa 15. júna podrobili v Istanbule operácii kolena, pričom v Turecku strávil viac ako tri týždne. Úradu rumunského premiéra sa znovu ujal 9. júla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies