Projekt Invázia talentov spojí mladých maliarov Vyšehradskej štvorky

NETKY.SK • 14 Marec 2016, 10:48 • 2 min
Projekt Invázia talentov spojí mladých maliarov Vyšehradskej štvorky

POVAŽSKÁ BYSTRICA – Prezentácia umeleckých schopností mladých maliarov z krajín Vyšehradskej štvorky od desať do 15 rokov je hlavným cieľom medzinárodného projektu Invázia talentov.

slovakia

left justify in out

Projekt spolufinancovaný Medzinárodným vyšehradským fondom pripravilo poľské mesto Belchatów a okrem Považskej Bystrice pozvalo na participáciu české Pardubice a maďarský Csongrád.

 

Podľa hovorkyne mesta Považská Bystrica Ivety Kováčikovej sa projekt bude realizovať v štyroch cykloch, z každého mesta sa ho môže zúčastniť desať detí. „Výber výtvarne nadaných žiakov má po dohode s mestom na starosti Základná umelecká škola Imra Weinera Kráľa (IWK), ktorá je zameraná na výtvarné umenie a navštevujú ju deti z celého mesta a okolia. Výber detí bude prebiehať do konca marca. Deti musia byť taktiež komunikatívne a mať základné znalosti angličtiny,“ doplnila hovorkyňa.

 

„Vážime si, že sa na nás mesto v rámci spolupráce obrátilo. Do našej školy chodí viac ako 800 žiakov, máme výborných pedagógov, prostredníctvom ktorých budeme výber žiakov riešiť. Za každým žiakom stojí učiteľ a ten nominuje najtalentovanejšie deti. Následne budeme informovať rodičov. Projekt sa teraz začal a potrvá až do mája budúceho roku, vybraných žiakov čaká dlhá, no krásna cesta.“ povedala riaditeľka ZUŠ IWK Blanka Cedzová.

 

Deti sa v rámci projektu zúčastnia celkovo štyroch workshopov – v máji 2016 v Pardubiciach, v auguste 2016 v Belchatówe, v apríli 2017 v Csongráde a v máji 2017 v Považskej Bystrici. Práve tu sa bude konať aj záverečná výstava vytvorených diel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies