Nadácia pre deti Slovenska otvorila 18. ročník Grantového programu Hodina deťom

NETKY.SK • 15 Február 2017, 12:59 • 2 min
Nadácia pre deti Slovenska otvorila 18. ročník Grantového programu Hodina deťom

BRATISLAVA - Nadácia pre deti Slovenska aj tento rok podporí projekty zamerané na riešenie problémov detí a mládeže zo všetkých regiónov Slovenska v rámci 18. ročníka grantového programu Hodina deťom. Peniaze vyzbierané do 31. mája počas celoročnej zbierky Hodina deťom poputujú na vzdelávanie a rozvoj zručností detí aj učiteľov, do mimovládnych organizácií, samospráv aj školských zariadení, ktoré o grant požiadajú.

slovakia

left justify in out

"Do 20. marca si organizácie, ktoré pracujú s deťmi a mladými ľuďmi, môžu podať žiadosti o podporu ich projektov," informovala dnes novinárov výkonná riaditeľka Nadácie pre deti Slovenska Dana Rušinová s tým, že komisie vyberú tie najlepšie projekty zo všetkých oblastí Slovenska tak, že peniaze rozdelí na základe počtu obyvateľov v jednotlivých regiónoch. Prostredníctvom podporených projektov sa Nadácia podľa nej snaží reagovať na aktuálne potreby a problémy detí a mládeže, ktoré zaradila do štyroch programových oblastí - Dieťa a jeho starosti, Dieťa a jeho radosti, Dieťa a škola, Dieťa a jeho komunita.


"Pre nás je veľmi dôležité, že tieto projekty pracujú s deťmi a mladými ľuďmi až do 30 rokov a nerobia sa tie projekty len pre nich, ale aj s nimi," zdôraznila Rušinová a s tým, že deti a mládež by mali počas projektových aktivít nadobúdať zručnosti, životné postoje či názory. Preventívne projekty majú byť zamerané na rozvoj vzťahov, tvorivosti a aktivity detí, intervenčné projekty majú riešiť problémy detí, ktoré sa ocitnú v ťažkej situácii. Projekty môžu byť zamerané na vzdelávanie a rozvoj zručností detí aj učiteľov ako aj na budovanie bezpečného prostredia v komunite.


Podávanie žiadostí o finančný príspevok v 18. ročníku je možné len cez novú online aplikáciu na internetovej stránke nadácie www.nds.sk do 20. marca. Všetky informácie o grantovom programe sú k dispozícii na stránke https://www.hodinadetom.sk/granty/. Podporené projekty sa budú realizovať v období od 1. júla 2017 do 31. marca 2018.


Darcovia môžu do zbierky Hodina deťom prispievať počas celého roka. Stačí poslať SMS na číslo 800 a prispieť tak sumou štyri eurá. Aktivity Nadácie pre deti Slovenska je možné podporiť aj venovaním dvoch percent z dane. Aktuálny výnos Hodiny deťom je 178 117 eur. Jedným z nástrojov na získavanie financií do zbierky je dobročinný ples Hodiny deťom, ktorý sa už túto sobotu uskutoční v Trenčianskych Tepliciach.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies