Projekt Eurovea 2 pokračuje podľa pravidiel

NETKY.SK • 17 December 2018, 13:58 • 2 min
Projekt Eurovea 2 pokračuje podľa pravidiel

BRATISLAVA – Pri projekte Eurovea 2 sa postupuje v súlade so všetkými platnými pravidlami. Tvrdí to výkonný riaditeľ J&T Real Estate Pavel Pelikán s tým, že rešpektujú zákonné kompetencie a rozhodnutia kompetentných úradov i dotknutých inštitúcií. Podpísaniu územného rozhodnutia pre projekt predchádzalo podľa investora viac ako štvorročné obdobie tvorby investičného zámeru v daných územno-plánovacích, urbanistických a územno-technických podmienkach.

slovakia

left justify in out

Počas tohto obdobia prebiehala podľa developera intenzívna komunikácia so zástupcami hlavného mesta, bratislavskej mestskej časti Ružinov a aj Staré Mesto, v ktorej sa nachádza väčšina územia celej štvrte.

 

img

 

"Projekt Eurovea 2 získal záväzné stanovisko hlavného mesta, ktoré je zo zákona orgánom územného plánovania. V rámci územného konania boli podané viaceré námietky, ktoré sa týkali možného nesúladu projektu s územným plánom mesta," tvrdí investor.

 

Stavebný úrad Staré Mesto podľa jeho slov prerušil územné konanie a opätovne požiadal orgán územného plánovania o potvrdenie záväzného stanoviska. To bolo zo strany mesta potvrdené a následne vydané územné rozhodnutie na projekt Eurovea 2 v rozsahu šiestich stavebných objektov, vrátane výškovej budovy Eurovea Tower. V súlade s platnými pravidlami sa podľa investora pokračuje v územnom konaní a získavaní povolení na ďalšie časti a objekty.

 

"Organizácia zástavby a regulačné podmienky rozvoja zóny Pribinova boli určené mestom už od začiatku realizácie prvých objektov v zóne (dnešný Tower 115 a SND) a boli stanovené na základe riešenia zóny kolektívom architektov Bauer, Paňák, Kusý už v roku 1988," konštatuje spoločnosť J&T Real Estate.

 

img

 

Objekty, ktoré vznikli v zóne následne a aj v budúcnosti pribudnú, tento urbanistický systém podľa investora plne rešpektujú. Súčasťou systému je aj princíp tvorby gradácie výškovej hladiny zástavby od Dostojevského radu smerom ku Košickej ulici. Výška prvého mrakodrapu v Bratislave - Eurovea Tower 168 metrov je podľa investora výsledkom detailného odborného posúdenia, a to nielen z pohľadu vhodnosti umiestnenia v zóne a vplyvu na panorámu mesta a výhľady, ale aj z hľadiska optimálneho technického a technologického riešenia. Projekt Eurovea 2 prešiel podľa developera najkomplexnejším dopravno-kapacitným posúdením spomedzi všetkých projektov v lokalite a jeho výsledkom je návrh konkrétnych opatrení a úprav všetkých veľkých križovatiek a cestných komunikácií v zóne.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies