Procházka nepovedal,či #Sieť chce alternatívu voči Smeru-SD s Mostom-Híd a KDH

NETKY.SK • 2 November 2015, 14:47 • 2 min
Procházka nepovedal,či #Sieť chce alternatívu voči Smeru-SD s Mostom-Híd a KDH

BRATISLAVA - Predseda mimoparlamentnej strany #Sieť Radoslav Procházka jasne nepovedal, či jeho strana chce vytvoriť alternatívu voči vláde Smeru-SD s KDH a Mostom-Híd. Jasné stanovisko chce šéf Mosta-Híd Béla Bugár. KDH mu už odpovedalo, alternatívu týchto troch strán si predstaviť vie.

slovakia

left justify in out

"Práve dnes Béla Bugár vyslovil v médiách obavu, ako to vyzerá u mňa na dvore. Keďže je práve ten správny čas zazimovať záhradu, spojme príjemné s užitočným - pozvem ho k sebe na zimný strih stromčekov a popritom preberieme aj politické témy a ja mu potom túto brigádu vrátim na jeho dvore," reagoval Procházka.

 

Pripomenul, že #Sieť vznikla s ambíciou prispieť ku generačnej obnove verejnej služby a k reálnej zmene pomerov v prospech strednej triedy. Pre naplnenie tohto cieľa sa podľa Procházku snaží a bude snažiť urobiť maximum.

 

"Ak má verejnosť s inou predstavou o správe štátu, než akú ponúka súčasná vláda, uveriť možnosti vzniku pevnej a súdržnej zostavy, sústrediacej všetku svoju energiu práve do služby občanom, je nevyhnutné, aby všetky potenciálne súčasti takejto zostavy boli schopné aspoň minimálnej zdržanlivosti v prejavoch nevraživosti voči svojim prípadným partnerom," doplnil Procházka.

 

Most-Híd dlhodobo tvrdí, že vidí alternatívu voči vláde Smeru-SD s KDH a #Sieťou. "Z hľadiska programu a hodnotových kritérií sú k sebe najbližšie. A práve tieto strany by mohli vytvoriť stabilnú vládu bez Smeru," povedal Bugár na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave.

 

Zdôraznil, že nehovorí o žiadnom písomnom záväzku či o predvolebnej koalícii. "Hovoríme len o tom, aby každá z týchto strán povedala, že po voľbách vie spolupracovať a vytvoriť základ budúcej vlády," uviedol. Rokovaniami chce Bugár získať od KDH a #Siete jasné stanovisko, či sú schopní pripojiť sa k uvedenej alternatíve.

 

Predseda Mosta-Híd si uvedomuje, že preferencie trojice strán zatiaľ nenapovedajú výsledku, ktorý by ohrozil Smer-SD. Verí však, že spoločný postup a postoje trojlístka pred voľbami by mohli povzbudiť voličov a alternatíva by mohla urobiť lepší volebný výsledok. Ľudia podľa neho potrebujú signál, že môže zafungovať alternatíva strán Most-Híd, KDH a #Sieť, ktorá by mohla vymeniť jednofarebnú vládu.

 

KDH dnes potvrdilo, že si vie predstaviť vytvorenie základu budúcej vlády s Mostom-Híd a #Sieťou. Výzva Bélu Bugára ide v línii stratégie KDH+, ktorú hnutie schválilo vo februári na sneme v Nitre. Most-Híd, #Sieť a KDH sú podľa hnutia hodnotovo aj programovo blízke strany a mohli by vytvoriť alternatívu voči sociálnym demokratom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies