Na Skalke pri Kremnici sa začala zimná sezóna bežeckého lyžovania

NETKY.SK • 7 December 2022, 12:00 • 2 min
Na Skalke pri Kremnici sa začala zimná sezóna bežeckého lyžovania

KREMNICA - Na Skalke pri Kremnici odštartovala v utorok (6. 12.) zimná sezóna bežeckého lyžovania. Na hrebeni Kremnických vrchov napadlo takmer 20 centimetrov snehu, upravených tak bolo prvých približne sedem kilometrov tratí na bežkovanie.

slovakia

left justify in out

"Upravený je štadión, inline okruh až po Bystrické sedlo. Dnes sme začali upravovať aj horný štvorkilometrový okruh, do zajtra by mal byť v dobrom stave," priblížil pre TASR Roman Béreš, ktorý sa stará o úpravu tratí na Skalke. Ako pre TASR uviedla riaditeľka Kultúrneho a informačného centra mesta Kremnica Zuzana Tileschová, trate na bežecké lyžovanie na Skalke a v jej okolí sú na zimnú sezónu veľmi dobre pripravené. "Trasy sa pripravovali už počas leta a aj počas jesene. Pokosené boli všetky štandardné bežecké trate, celý južný okruh aj značná časť severného okruhu," priblížila Tileschová.

 

img

 

Počas zimných mesiacov bude na Skalke pre návštevníkov opäť dostupné aj večerné bežkovanie. Osvetlením je vybavená inline dráha s dĺžkou približne 1,5 kilometra aj bežecký okruh na Štadióne Rudolfa Čilíka s dĺžkou 400 metrov. Skalka a jej širšie okolie ponúka návštevníkom približne 100 kilometrov lyžiarskych bežeckých tratí rôznej náročnosti. O ich úpravu sa starajú samosprávy Kremnice a Banskej Bystrice spoločne s dobrovoľníkmi. Úpravu tratí finančne podporuje aj Banskobystrický samosprávny kraj. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona