Slovensko zaznamenalo 47 nových prípadov, celkovo už evidujeme 581 nakazených

NETKY.SK • 7 Apríl 2020, 14:54 • 2 min
Slovensko zaznamenalo 47 nových prípadov, celkovo už evidujeme 581 nakazených

BRATISLAVA - Počet prípadov ochorenia Covid-19 na Slovensku stúpol na 581. V pondelok malo pozitívny výsledok 47 vzoriek. Na tlačovej konferencii o tom informoval predseda vlády SR Igor Matovič.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Z Tirolska 24 prípadov

Ako uviedol, z nových potvrdených prípadov sa 24 pacientov nachádzalo v karanténnej stanici. Ide opäť o skupinu Slovákov, ktorí cestovali z Tirolska individuálnou dopravou a ktorých policajné zložky odchytili na hraniciach. Laboratóriá za uplynulý deň otestovali spolu 1 448 vzoriek.

 

img

 

Predĺženie opatrení? 
Premiér tiež uviedol, že by bolo na prospech veci, keby zákaz zhromažďovania platil aj po veľkonočných sviatkoch. "Nebol by najmenší problém, aby aj do budúcna takéto opatrenie platilo, aj keby to nebolo časovo obmedzené," konštatoval.

 

Nakazili sa už v zahraničí 
V súvislosti s medializovanými informáciami, že sú negatívne testovaní občania v karanténnych centrách ubytovaní s pozitívne testovanými, Matovič konštatoval, že absolútna väčšina ľudí, ktorá z Tirolska prišla, bola nakazená ešte pred príchodom na Slovensko. "Mnohí ľudia, ktorí sú v karanténnych centrách, nedodržiavajú príkazy. Preliezajú cez balkón jeden k druhému, robia si tam 'žúrky'. Potom sa nemôžeme čudovať, že to takto dopadne," povedal. Dodal, že pravdou však môže byť aj to, že niekto zlyháva na strane štátu alebo tých, čo zabezpečujú karanténu v štátnych zariadeniach.

 

img

 

Potvrdenie od zamestnávateľa
Ako premiér uviedol, v poobedňajších hodinách by mal mať od ministra vnútra informácie, či budú od stredy občania potrebovať v prípade cestovania do práce potvrdenie od zamestnávateľa. "Môj názor je, že by sme nemali takto ľudí zdržovať, ale ak policajný zbor rozhodne, že to chce a týmto uľahčí robotu, pôjdeme tou cestou," dodal.

 

Situácia na Slovensku 

Ako informovala hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Zuzana Eliášová, aktuálne je podľa štatistík Národného centra zdravotníckych informácií hospitalizovaných 176 pacientov. Z nich bol potvrdený koronavírus u 79, na výsledky testov čaká 97 pacientov. Z ochorenia sa vyliečilo deväť ľudí. Deviaty vyliečený je muž z okresu Trnava, ktorý bol v domácej karanténe.

 

img

 

Počet prípadov podľa krajov 
Najviac prípadov výskytu, konkrétne 169, je stále v Bratislavskom kraji. Prešovský kraj má 81 prípadov, Žilinský 76, Trenčiansky 66. Nasledujú Trnavský a Košický kraj s 51 prípadmi. Banskobystrický kraj má 48 a Nitriansky 39 pozitívnych prípadov. Z celkového počtu pozitívnych prípadov ochorenia je 319 mužov a 262 žien.

 

Vekové kategórie 
Najviac pozitívnych prípadov je vo vekovej kategórii od 30 do 44 rokov, a síce 181 osôb. Nasleduje skupina od 15 do 29 rokov, v ktorej je chorých celkovo 168 ľudí, vo vekovej kategórii 45 až 59 je to 123 osôb a vo vekovej kategórii nad 60 rokov je pozitívnych 71. Najmenej je detí do 14 rokov, celkovo ich je 35. Najviac občanov s pozitívnym výsledkom nad 65 rokov je v okrese Bratislava, ide o deväť mužov a deväť žien. Na Slovensku ich je 38 v tomto veku.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona