Prívrženec Britain First sa priznal k vrazeniu do budovy indickej reštaurácie

NETKY.SK • 5 December 2017, 06:41 • 2 min
Prívrženec Britain First sa priznal k vrazeniu do budovy indickej reštaurácie

LONDÝN - Muž poľského pôvodu sa v pondelok pred britským súdom priznal, že v júni v stave silnej opitosti narazil v Londýne dodávkou do budovy, kde sa nachádza indická reštaurácia Spicy Night, pričom ohrozoval jej majiteľa.

slovakia

left justify in out

Odmietol však obvinenie, že je rasista, aj keď krátko po čine na polícii tvrdil, že chcel "zabiť nejakého moslima".

 

Marek Zakrocki (48) pred súdom priznal, že sa dopustil nebezpečnej jazdy a fyzického útoku, ktorého terčom bola jeho manželka.

 

Krátko po svojom zadržaní Zakrocki na polícii tvrdil, že sa na nič nepamätá, pretože vypil dve fľaše vína. Priznal však, že je majiteľom noža a taktického svietidla, ktoré sa uňho našli pri zatýkaní.

 

Poliak tiež na policajnom i súdnom vypočúvaní tvrdil, že nie je rasista, a ubezpečoval, že nikomu nechcel ublížiť. Pri domovej prehliadke v jeho byte v Harrow sa však našli noviny ultrapravicového zoskupenia Britain First, ako aj jeho letáky. Vo vrecku u Zakrockého sa zasa našla minca z nacistických čias.

 

Vyšetrujúca policajtka Georgina Acunová pred súdom uviedla, že Zakrocki sa "úmyselne vyzbrojil nožom". Svojej rodine a neskôr aj vyšetrovateľovi oznámil, že chcel niekomu ublížiť a potrestať ho tak za jeho náboženské presvedčenie. Vyšetrovateľka tiež dodala, že obsah alkoholu v krvi u Zakrockého trojnásobne prekročil limit povolený pre riadenie motorového vozidla. Podľa nej bolo šťastím, že počas Zakrockého eskapády nebol nikto zranený.

 

Zakrocki svoj útok uskutočnil 23. júna - v deň prvého výročia referenda o vystúpení Británie z EÚ.

 

Spomínané zoskupenie - Britain First - je malou krajne pravicovou organizáciou, ktorá sa v posledných dňoch stala veľmi známou vďaka tomu, že prezident USA retweetoval tri jej protimoslimské videá.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies