Prírodný deodorant si môžete vyrobiť jednoducho aj sami doma

NETKY.SK • 11 Júl 2017, 16:59 • 2 min
Prírodný deodorant si môžete vyrobiť jednoducho aj sami doma

Deodoranty v obchodoch nemusia vždy slniť naše predstavy a potreby, najmä vtedy keď máme citlivú pokožku. V antiperspirantoch sa tiež nachádza látka, ktorá upcháva potné žľazy, čím narúša ich normálnu funkciu.

slovakia

left justify in out

Nepoužívať  deodorant ale nie je šťastné riešenie, naše okolie by sme otravovali nepríjemným pachom. Správnou voľbou môže byť prírodný deodorant, ktorý si viete doma jednoducho vyrobiť sami.

 

Príroda niektorých ľudí obdarila neobvyklým génom, ich podpazušie nikdy nesmrdí

 

Okrem toho, že pohltí pach, nenecháva škvrny na oblečení a je šetrný k pokožke.

 

img

 

Ako prírodný deodorant vyrobiť?

 

Pripravte si:

25 g sódy
15 g kukuričného škrobu
30 g kokosového oleja
Esenciálny olej

 

img

 

Postup

1. Zmiešajte uvedené množstvo sódy a škrobu. Sóda je skvelý pohlcovať pachu, pretože vytvára zásadité prostredie, ktoré ničí baktérie. Škrob zase absorbuje vlhkosť, takže podpazušie ostane suché.
2. Pridajte kokosový olej. Roztápa sa pri 24 stupňoch. Po aplikácii na kožu sa preto deodorant mierne roztopí a lepšie rozotrie.
3. Pre príjemnú arómu, môžete do zmesi pridať niekoľko kvapiek esenciálneho oleja podľa vášho výberu. Esenciálne oleje sú silne aromatické, preto to s ich množstvom nepreháňajte. Naozaj stačí pár kvapiek.
4. Pretrepanú zmes nalejte napríklad do obalu z tuhého deodorantu a dobre utesnite. Prípravok by sa mal skladovať v chladničke, aby si udržal tuhšiu formu.

 

Na používanie prírodného deodorantu si budete možno chvíľu zvykať. Ak by ste ho chceli nosiť v kabelke, zvoľte nádobu z ktorej nevytečie. Jeho výhodou je, že nenarúša prirodzené procesy v tele a šetrí životné prostredie. 

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies