Prioritou Trumpovej administratívy v Sýrii už nie je Asadov odchod

NETKY.SK • 31 Marec 2017, 07:31 • 2 min
Prioritou Trumpovej administratívy v Sýrii už nie je Asadov odchod

NEW YORK - Spojené štáty už nebudú v rámci snáh o urovnanie konfliktu v Sýrii prioritne trvať na odchode sýrskeho prezidenta Bašára Asada.

slovakia

left justify in out

Uviedla to dnes americká veľvyslankyňa pri OSN Nikki Haleyová. Administratíva predchádzajúceho prezidenta USA Baracka Obamu sa podľa nej vo svojom prístupe v Sýrii príliš sústreďovala na potrebu Asadovho odchodu z politiky.

 

Vláda nového šéfa Bieleho domu chce podľa nej presunúť pozornosť na dôležitejšie otázky. "Našou prioritou nebude len sedieť a snažiť sa o to, ako Asada dostať von z hry. Našou prioritou bude vážne sa pozrieť na to, ako by sa dali veci urobiť a s kým bude potrebné spolupracovať," povedala Haleyová novinárom.

 

Trumpova administratíva sa podľa nej bude odteraz zameriavať na praktické kroky, ktoré môžu reálne zmeniť situáciu v prospech obyvateľov Sýrie. Občianska vojna v Sýrii si vyžiadala už okolo 400.000 životov.

 

Za hranice utieklo už viac ako päť miliónov Sýrčanov a ďalších 6,3 milióna ľudí je vnútorne vysídlených v samotnej Sýrii.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies