Prioritou Hammonda pri príprave rozpočtu Británie sú výdavky na infraštruktúru

NETKY.SK • 22 November 2016, 14:37 • 2 min
Prioritou Hammonda pri príprave rozpočtu Británie sú výdavky na infraštruktúru

LONDÝN - Prioritou britského ministra financií Philipa Hammonda pri príprave rozpočtu na budúci rok sú výdavky na infraštruktúru. Minister predstaví svoj návrh v parlamente v stredu 23. novembra a bude to prvý rozpočet od júnového referenda o brexite.

slovakia

left justify in out

Trhy s napätím čakajú na Hammondov návrh. Predpovedajú, že vyčlení viac financií na infraštruktúru a pravdepodobne zníži firemnú daň na 17 %, aby prilákal podnikateľov.

Británia a tiež Európska únia (EÚ) čelia obdobiu neistoty pred začiatkom rokovaní o brexite, ktoré by mali odštartovať v marci 2017.

 

Hammond v rozhovore pre BBC skonštatoval, že očakávané spomalenie britskej ekonomiky predstavuje vážny problém pre ďalší vývoj verejných financií. Minister už predtým naznačil, že prijme opatrenia na podporu ekonomiky a investície do infraštruktúry budú jeho prioritou. Zdá sa tiež, že minister chce dosiahnuť určitú flexibilitu fiškálneho plánu, aby mal priestor na reakciu, ak by brexit zasiahol ekonomiku tvrdšie, ako predpokladal.

 

Aj britská obchodná komora a federácia malých podnikov vyzvali ministerstvo financií, aby vyčlenilo viac peňazí na rozvoj infraštruktúry a prijalo opatrenia na podporu investícií. Hammonda žiadajú, aby jasnejšie deklaroval, ako chce pomôcť malým firmám, ktoré sú závislé od projektov financovaných zo štrukturálnych fondov EÚ po vystúpení z bloku.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies