Prince previedol práva k svojim piesňam na vlastnú firmu

NETKY.SK • 9 Apríl 2014, 13:14 • 2 min
Prince previedol práva k svojim piesňam na vlastnú firmu

LOS ANGELES - Americký spevák a multiinštrumentalista Prince previedol dispozičné práva k všetkým svojim piesňam na vydavateľskú spoločnosť NPG Music, ktorú sám vlastní. Odišiel tak od spoločnosti Universal Music, ktorá týmito právami disponovala dvadsať rokov. Podmienky prepisu nie sú známe.

slovakia

left justify in out

V rozsiahlom zozname dotknutých skladieb sa nachádzajú hity ako napríklad Kiss, Purple Rain či Diamonds and Pearls. Spoločnosť NPG Music sa teraz údajne zameria na publikovanie tých, ktoré Prince označil ako "vhodné na večné vydávanie". Tieto piesne by sa mali začať objavovať aj vo filmoch, televíznych programoch, hudobných hrách či v reklamných spotoch. 

 

Prince, celým menom Prince Rogers Nelson, vydal svoj debutový album s názvom For You v roku 1978. Odvtedy vydáva nové nahrávky takmer každý rok. Na konte má sedem cien Grammy, štyri MTV Video Music Awards, Zlatý glóbus i Oscara. Je tiež držiteľom Billboard Icon Award. V roku 2004 ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy a podľa magazínu Rolling Stone je 27. najlepším interpretom všetkých čias. Najnovší Princov album Plectrum Electrum by mal vyjsť v priebehu tohto roka. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies