Prvé kolo Európskej ligy je za nami, ako dopadli slovenskí zástupcovia?

NETKY.SK • 12 Júl 2019, 12:46 • 2 min
Prvé kolo Európskej ligy je za nami, ako dopadli slovenskí zástupcovia?

BRATISLAVA - Včerajší športový večer patril úvodným zápasom 1. predkola Európskej ligy UEFA. Pre slovenských fanúšikov však nedopadol podľa očakávaní ani jeden z troch zápasov, v ktorých sa predstavili slovenské tímy.

slovakia

left justify in out

Futbalisti Dunajskej Stredy nevstúpili do zápasu s Cracovia Krakov ideálne. Tréner Hyballa sa na margo toho vyjadril, že jeho hráči mali voči súperovi príliš veľký rešpekt. Súper síce nestrelil ani gól, no stav stretnutia sa aj napriek tomu skončil nerozhodne. Debutant v drese Dunajskej Stredy obranca Dominik Kružliak ešte v prvom polčase nešťastne tečoval strelu súpera do vlastnej siete. Všetko podstatné sa odohralo ešte v prvom polčase. Len štyri minúty po inkasovanom góle sa domácom góle vyrovnal Marko Divkovič a stanovil konečný výsledok duelu na 1:1. 

 

"Musíme zostať pozitívni, mali sme šance na víťazný gól. Chcelo to trochu šťastia, aby nás v šestnástke trafila nejaká lopta. Je to stále 50 na 50," vyjadril sa obranca Ľubomír Šatka, pre ktorého to bol posledný zápas pred dunajskostredskými fanúšikmi.

 

img


Pred budúcotýždňovou odvetou je jasné, že ak chce DAC postúpiť, musí v druhom najväčšom meste Poľska skórovať. Hyballa verí, že sa to jeho zverencom podarí, no zároveň ich nabáda k tomu, aby si viac verili. "Musíme zahodiť zbytočný rešpekt a obavy z Európskej ligy. Po dnešnom zápase som hrdý na môj tím. Výkon z posledných tridsiatich minút bol taký, aký si predstavujem," cituje nemeckého trénera oficiálna webstránka klubu.

 

img

 

V drese Cracovie Krakov odchytal celé stretnutie slovenský brankár Michal Peškovič. Po zápase priznal, že to bol pre neho špeciálny duel. "Návrat na Slovensko bol pre mňa emotívny, užil som si ho. Zápas bol z našej strany dobrý, výsledok 1:1 nám dáva nádej do odvety," uviedol skúsený 37-ročný gólman.

Víťaz Slovenského pohára Spartak Trnava v konfrontácii s Radnikom Bijeljina zatiaľ ťahá za kratší koniec. Na trávniku súpera Trnavčania herne neoslnili, na bránku súpera sa im podarilo vystreliť len dvakrát. Po góloch Mekiča a Djuriča prehrali 0:2. Druhý menovaný mohol v 76. min ešte prikrášliť skóre, ale príležitosť mu včasným vybehnutím zmaril Dobrivoj Rusov.

 

"Prehrali sme, lebo Radnik bol agresívnejší. Vytvoril si tri šance a dal dva góly. Zaplatili sme za to, že hráčom chýbajú skúsenosti," zhodnotil portugalský kouč Spartaka Ricardo Chéu.

 


Zaujímavosťou je, že Radnik Bijeljina dosiahol vôbec svoje prvé víťazstvo v pohárovej Európe. Napriek úvodnému nezdaru Trnavčania neskladajú zbrane. "Sme iba v polčase a v odvete urobíme všetko pre to, aby sme tento dvojzápas otočili v náš prospech," skonštatoval Chéu.

 

img


Po ročnej pauze sa bojuje o prienik do skupinovej fázy Európskej ligy tím MFK Ružomberok, ale z tria slovenských klubov má pred odvetou najťažšiu úlohu. Na pôde 26-násobného bulharského majstra Levski Sofia musí zmazať dvojgólové manko, pod Čebraťom totiž prehral 0:2. 

 

img


Krátko po zmene strán inkasovali Liptáci druhýkrát, v 51. min úspešne zakončil brejk hostí Paulinho. "Gól na 0:2 bol pre chalanov knokaut. Dvadsať minút nás súper nepustil do ničoho. Využil svoju kvalitu a skúsenosti. Bol lepší," vyjadril sa tréner MFK Ján Haspra. Tretí tím minulej sezóny Fortuna ligy mohol v závere streliť kontaktný gól, ale bolo z toho nakoniec len brvno. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona