Prílev migrantov v Maďarsku neutícha, zadržali ďalších 1648 narušiteľov hraníc

NETKY.SK • 30 Júl 2015, 11:09 • 2 min
Prílev migrantov v Maďarsku neutícha, zadržali ďalších 1648 narušiteľov hraníc

BUDAPEŠŤ - Maďarská polícia zadržala v stredu 1648 narušiteľov hraníc; dvoch ľudí stíha za prevádzačstvo a v šiestich prípadoch začala stíhanie pre trestný čin falšovania úradných dokumentov.

slovakia

left justify in out

Informovalo o tom dnes komunikačné oddelenie Celoštátneho veliteľstva polície (ORFK). Podľa agentúry MTI najviac migrantov zadržali na juhu Čongrádskej župy. Hovorca župnej polície Szabolcs Szenti uviedol, že policajné hliadky spolu s príslušníkmi občianskej stráže zadržali 53 skupín cudzincov v celkovom počte 1391 osôb. Z nich bolo 256 detí.

 

Najpočetnejšiu skupinu zaznamenali v stredu predpoludním pri obci Röszke, kde zelenú hranicu so Srbskom prekročilo 120 občanov Sýrie. Policajti popoludní zadržali v Segedíne 40-ročného muža, ktorý viezol vo svojom aute štyroch Sýrčanov. Za odvoz do Budapešti mu zaplatili 1600 eur. Vodič čelí stíhaniu za prečin pomáhaniu cudzincom v ilegálnom pobyte. Migrantov prevzala cudzinecká polícia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies