Prieskum: Voľby by vyhral Smer-SD, do parlamentu by sa dostala aj SMK

NETKY.SK • 18 September 2015, 10:26 • 2 min
Prieskum: Voľby by vyhral Smer-SD, do parlamentu by sa dostala aj SMK

BRATISLAVA - V prípade, ak by sa parlamentné voľby konali v prvej polovici septembra, víťazom by sa stala strana Smer-SD so ziskom 37,2 % hlasov.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z prieskumu, ktorý pre agentúru SITA robila v dňoch 3. až 12. septembra agentúra Polis Slovakia. Prieskum agentúra vykonávala telefonicky na vzorke 1 322 respondentov starších ako 18 rokov. Respondentov sa pýtali otázku: "Ak by boli parlamentné voľby tento víkend, ktorú stranu, hnutie alebo koalíciu by ste volili?".

 

Na druhom mieste by skončila strana Sieť so ziskom 11,9 %. Nasledujú Most-Híd (9 %), Kresťanskodemokratické hnutie (8,9 %), Slovenská národná strana (8 %) a koalícia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti - NOVA (7,2 %). Do parlamentu by sa dostala aj Strana maďarskej komunity so ziskom 5,3 % hlasov. Naopak, pred bránami zákonodarného zboru by skončila strana Sloboda a Solidarita so štyrmi percentami hlasov, SDKÚ-DS (2,1%), Komunistická strana Slovenska (1,8%), Ľudová strana Naše Slovensko (1,5%) a Strana zelených (1,5%). Inú stranu by vo voľbách podporilo 1,6 % voličov.

 

Na voľbách by sa podľa prieskumu zúčastnilo 60 % respondentov, nezúčastnilo by sa ich 20 % opýtaných a ďalších 20 % ešte nebolo rozhodnutých.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies