Prieskum: Mladší milionári sú šťastnejší a vedia si svoje peniaze lepšie užiť!

NETKY.SK • 2 November 2013, 11:37 • 2 min
Prieskum: Mladší milionári sú šťastnejší a vedia si svoje peniaze lepšie užiť!

BRATISLAVA - Milionári vo veku do 48 rokov sú šťastnejší oproti boháčom, ktorí sa narodili o generáciu skôr, a v peniazoch vidia skôr príležitosť než istotu.

slovakia

left justify in out

"Neskôr narodení boháči sú bohatší v priemere o pol milióna dolárov - disponujú s majetkom v hodnote 5,7 milióna USD (4,18 milióna eur) bez započítania nehnuteľností," informoval analytik J&T Banky Stanislav Pánis na základe štúdie Fidelity Millionaire Outlook 2013.

Ročný príjem mladších milionárov dosahuje v priemere 680.000 USD (499.000 eur), čo je takmer 3,5-násobne viac, ako je príjem povojnovej generácie majetných. Mladšia generácia sa však zaujíma viac o charitu. Až 82 % sa angažuje v charitatívnych organizáciách, pričom pri starších milionároch je to necelých 50 %.

Rozdielne je aj vnímanie pojmov. Viac ako polovica bohatých z povojnovej generácie spája pojem peniaze so slovom istota, čo je o štvrtinu vyššie číslo, ako v prípade neskorších ročníkov. Až 26 % z nich vníma slovo peniaze skôr ako príležitosť. V rovnakom duchu sa však vyslovilo len 7 % starších boháčov.

Mladá generácia vedie luxusnejší životný štýl a je šťastnejšia. Až 63 % z týchto majetných ľudí vlastní dovolenkovú nehnuteľnosť, čo je 3-krát väčšie číslo ako v prípade starších milionárov. "Každý štvrtý milionár mladšej skupiny X/Y vlastní loď, zatiaľ čo v prípade baby boomerov je to len jeden z desiatich," skonštatoval Pánis.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies