Prichádza čas zažiariť pred svojim publikom: Fapšo reaguje na svoj zápas na RFA 12

NETKY.SK • 12 Júl 2023, 18:00 • 2 min
Prichádza čas zažiariť pred svojim publikom: Fapšo reaguje na svoj zápas na RFA 12

Slovenský kickboxer Sebastián Fapšo sa najbližšie predstaví na turnaji RFA 12 v Považskej Bystrici, teda pred svojím domácim publikom. Aktuálne má v rámci organizácie skóre 2-1, pričom porážku mu uštedril súčasný šampión Joilton Lutterbach.

slovakia

left justify in out

Do boja sa Fapšo vráti už 9. septembra v pozícii najväčšej hviezdy, spolu s Milanom Ďatelinkom. Lístky sú dostupné v sieťach Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.

 

V zápase s Lutterbachom zlyhala hlava
Pred súbojom s Joiltonom Lutterbachom bol Fapšo na víťaznej vlne a jeho súperi mávali najväčšie problémy s jeho tlakom a celým telom naberanými overhandami. Tie však Lutterbach dokázal všetky pokryť a sám neustále slovenského bojovníka zasahoval. Aj keď Fapšovi nehrozilo ukončenie v ani jednom momente zápasu, jasne prehral na body. „Najväčším kameňmi úrazu v zápase s Lutterbachom bolo nedodržanie taktiky, nepočúvanie trénera, moja hlava a nastavenie do zápasu,“ Fapšo spätne povedal o jeho súboji na RFA 4. Vďaka chirurgickému výkonu si Brazílčan vyslúžil titulovú šancu hneď vo svojom ďalšom dueli, ktorú chladnokrvne využil.


Fapšovho krajana Jakuba Benka knockdownoval už prvým úderom a ešte v 1. kole ho stihol aj ukončiť na TKO. „Očakával som takýto priebeh. Vedel som, že ak trafí Lutterbach bradu, Benko padne. Ale vedel som aj to že čím dlhšie by súboj trval, tým by mal Benko navrch. Okopával by ho a Lutterbach by pribúdajúcimi kolami začal strácať rýchlosť, načasovanie a samozrejme aj presnosť,“ zhodnotil titulový súboj na RFA 11.

Čas ukázať sa pred vlastnými
Sebastián Fapšo je pôvodom z Považskej Bystrice. V necelých 100 kilometrov vzdialenej Trnave ho čakal ďalší súboj v rámci RFA proti Grékovi Merebashvilimu. Fapšo za veľkej podpory slovenských fanúšikov zvíťazil na body, no nemal to v zápase jednoduché. „Robil mi trochu problém jeho pohyb a to, že som netriafal, ako by som chcel. Mal dosť nepríjemné pushkicky,“ priznal po zápase na RFA RIng Tour.


V domácej Považskej Bystrici sa však Sebastián môže tešiť na ešte väčšiu podporu. V pozícii jednej z najväčších hviezd večera ho čaká duel, vďaka ktorému sa významne môže priblížiť odvete s Lutterbachom. „Zápasiť v Považskej Bystrici znamená pre mňa čas ukázať sa pred domácim publikom,“ vyhlásil slovenský knokauter. Ako sa mu bude dariť a či upraví svoje skóre v rámci RFA na 3-1, zistíme už 9. septembra. Lístky sú dostupné v sieťach Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
RFA, Foto: RFA
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies