Priateľ Michala Handzuša vyzdvihol zodpovednosť bývalého reprezentanta

NETKY.SK • 25 Október 2020, 09:55 • 2 min
Priateľ Michala Handzuša vyzdvihol zodpovednosť bývalého reprezentanta

Prezident a zakladateľ boxerského klubu z Vranova nad Topľou Martin Gajdoš apeluje na viac hodín telesnej výchovy?

slovakia

left justify in out

Svoju vášeň k boxu si Gajdoš udržuje aj dodnes. Venuje najmä mladým, medzi ktoré patria aj sociálne prípady. A považuje za veľmi dôležité, aby sa mladí hýbali. „Vediem tri kluby súčasne. Prevzal som po mojom trénerovi mestský klub Vranov nad Topľou, potom pomáham viac-menej sociálne slabším v Trebišove,“ povedal.

 

 

 

Žiť

Stretáva sa tu s ústretovosťou zo strany vedenia. „Tam je obrovská pomoc od riaditeľa školy a zástupcu riaditeľa, ktorí sú úžasní ľudia a vidia, že v tých chlapcoch je potenciál a hlavne ide aj o to, že tie deti sa naučia trochu aj žiť,“ vysvetlil s tým, že box nie je len o nafukovaní svalov.

 

Pohyb

Gajdoš bije na poplach, stretáva totiž prípady mladých s vážnymi zdravotnými problémamy pre absenciu športovania. „Môžem vedieť chemické prvky, môžem vedieť vzorce. Ale keď v tridsiatich rokoch bez pohybu stretávam ľudí, ktorí prekonali porážku, infarkt dokonca ako 25-roční, lebo nemajú pohyb,“ vysvetlil s tým, že šport je pre zdravie veľmi dôležitý a apeluje na väčší počet hodín telesnej výchovy.

 

Večne druhý

Východniar je aj majstrom z roku 1989, keď hosťoval v klube ZŤS Martin. „To je jediná moja zlatá medaila, inak stále striebro,“ vysvetlil s tým, že päťkrát bol na majstrovstvách len druhý. A rovnako aj neskôr, keď odišiel v roku 1996 do Ameriky, bral druhú pozíciu. „To je moja cesta,“ poznamenal s úsmevom.

 

 

Veľká mláka

Prišiel istý okamih, keď zatúžil odísť do USA. „Na posledných majstrovstvách Československa som stratil takú tú motiváciu, keďže som prehral a víťaz išiel na olympijské hry, tak som bol viac-menej frustrovaný,“ povedal s tým, že jediné, čo ho tešilo, že vyhral priateľ, s ktorým vyrastal a ktorého dostal k boxu.

 

Fanúšik Philadelphie

Boxerista Martin Gajdoš jedenásť rokov pôsobil v USA, kde sa spoznal aj s vtedajším hokejistom Letcov Mišom Handzušom, ktorý hral v meste bratskej lásky. „Tam som chodieval na hokej, som veľkým fanúšikom Flyers, takže chodieval som k nemu, sme priatelia,“ povedal s tým, že oboch dnes spája aj práca s mládežou.

 

Zodpovedný

Gajdoša veľmi motivoval aj prístup bývalého reprezentanta. „Viem, že on bol veľmi zodpovedný. Aj keď sme išli na ten hokej a potom na večeru, tak on zjedol šalát, lebo sa potreboval vyspať, aby nebol unavený, tréning asi nedokázal vynechať, bol zodpovedný športovec,“ dodal Gajdoš v relácii Slobodný šport.

 

Prečítajte si aj o tom, ako korona-kríza ovplyvnila výkonnosť boxeristov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies