TL: Stredoslováci stopercentní, Bystrica so siedmym víťazstvom v rade, šláger pre Košice

NETKY.SK • 21 Október 2019, 10:29 • 2 min
TL: Stredoslováci stopercentní, Bystrica so siedmym víťazstvom v rade, šláger pre Košice

BRATISLAVA - Hokejisti majstrovskej Banskej Bystrice triumfovali v nedeľňajšom stretnutí 14. kola základnej časti najvyššej slovenskej hokejovej súťaže Tipsport ligy 2019/2020 nad tímom HK Poprad rozdielom triedy 4:1.

slovakia

left justify in out

Natiahli tak víťaznú sériu už na sedem vystúpení a zotrvali na líderskej pozícii v tabuľke. "Barani" ostatný raz prehrali na domácej tipsportligovej scéne ešte 27. septembra, keď pred vlastným publikom nestačili na hráčov z Nových Zámkov (0:2). V dueloch proti popradským "kamzíkom" vyhrali štvrtýkrát po sebe.

 

img

 

Zvolenčania si na domácom ľade poradili s hráčmi maďarského Miškovca 2:1, keď oba zásahy mužstva spod Pustého hradu zaznamenal ešte v úvodnej časti hry Kanaďan Kyle Daniel Bonis. V domácom prostredí uspel aj Liptovský Mikuláš, ktorý triumfoval nad nováčikom z Michaloviec 1:0 až po predĺžení. V ňom rozhodol po prihrávke Rudolfa Hunu obranca Richard Stehlík. Víťaznú nedeľu v podaní tímov zo stredu Slovenska podčiarkla Detva v dueli v Trenčíne, kde vyhrala 6:3. Hokejisti Nitry preťali trojzápasovú sériu prehier, keď v Budapešti zdolali domáci MAC vysoko 7:0.

V záverečnom dueli nedeľňajšieho programu prehral Slovan Bratislava pred takmer 10-tisícovou kulisou na domácom ľade s HC Košice 1:2 po samostatných nájazdoch. Hostia viedli od 28. min po "trefe" Michala Chovana, ale "belasí" si v 59. min vynútili predĺženie po presilovkovom zásahu Jindřicha Abdula. V samostatných nájazdoch nakoniec rozhodol Marcel Haščák.

 

 Po sedem a pol roku sa hokejisti Košíc predstavili v súťažnom zápase na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave a svoj návrat korunovali cenným víťazstvom. Pred zrakmi takmer 10-tisíc fanúšikov zdolali hráčov domáceho Slovana 2:1 po samostatných nájazdoch a čiastočne sa im revanšovali za prehru 1:2 z úvodného kola sezóny. Jedným z hrdinov stretnutia bol brankár Andrej Košarišťan, ktorý zneškodnil 32 striel domácich.


img

 

"Chceli sme podať solídny výkon a hrať zo zabezpečenej obrany, čo nám vychádzalo skoro celý zápas. Na konci bolo cítiť tlak Slovana, no možno keby nedošlo k nášmu faulu, tak by sme to ustáli. Chalani hrali obetavo a každý vydal zo seba maximum," vyjadril sa 25-ročný brankár košického mužstva. V tejto sezóne dosiahol už deviate víťazstvo a úspešnosť zákrokov si drží na obdivuhodnej hranici 94,33 percenta.

V nájazdovej lotérii zneškodnil rodák z Dolného Kubína všetkých päť pokusov hráčov Slovana. Po zápase však priznal, že ich príliš nepozná, a tak nevedel, ako budú zakončovať. Košarišťan si pochvaľoval aj atmosféru na štadióne, o ktorú sa postaralo 9813 fanúšikov. "Bol to výborný pocit. Pre toto hráme hokej. Každý deň trénujeme, aby sme mohli hrať takéto zápasy. Užili sme si to a som rád, že sme zvíťazili," dodal Košarišťan, ktorého z tribúny sledoval aj reprezentačný tréner SR Craig Ramsay.

Košarišťan bol blízko k tretiemu čistému kontu v sezóne, ale 80 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času ho prekonal český útočník Jindřich Abdul. "Stále hľadám niekoho prihrávkami, tak som si povedal, že začnem viac strieľať. Musím pochváliť a poďakovať sa nášmu trénerovi brankárov, ktorý nám urobil rozbor a povedal, že práve miesta pod lapačkou sú slabinou ich gólmana. Dokázal som tam presne trafiť, ale napokon to stačilo len na bod," uviedol rodák zo Vsetína.

Dvadsaťtriročný Abdul bol jedným z piatich neúspešných hráčov Slovana v samostatných nájazdoch a celkovo nebol s hrou "belasých" spokojný. "Vieme hrať oveľa lepšie. Z našej strany to nebol dobrý zápas a Košice sme púšťali do množstva šancí. Neviem, či nám zviazal ruky 'plný dom'. Fanúšikom sa chceme poďakovať a o to viac nás mrzí, že v takej skvelej atmosfére sme nedokázali zvíťaziť," dodal Abdul.

 

Tipsport liga 2019/2020 v ľadovom hokeji - 14. kolo základnej časti - nedeľa:

HC '05 iClinic Banská Bystrica - HK Poprad 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
Góly: 5. Ďatelinka, 6. Hickmott (Bubela, Southorn), 23. Hohmann, 55. Southorn (Jääskeläinen, Hickmott) - 57. Mlynarovič (P. Svitana)

HK Dukla Trenčín - HC 07 WPC Koliba Detva 3:6 (1:2, 1:2, 1:2)
Góly: 10. Chromiak (Štach, J. Švec), 37. Lapšanský (Štach), 57. Ferenyi (Kajínek, McCormack) - 4. J. Sýkora (Šišovský), 6. J. Žilka (Jendroľ, F. Fekiač), 33. J. Sýkora (P. Zuzin), 34. F. Fekiač (P. Zuzin), 44. T. Török (Gašpar), 58. P. Zuzin (J. Sýkora)

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HK Dukla Ingema Michalovce 1:0 po predĺžení (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)
Gól: 63. Stehlík (Rudolf Huna)

HKM Zvolen - DVTK Jégesmedvék Miškovec 2:1 (2:0, 0:1, 0:0)
Góly: 5. Bonis (Trotter, Corrin), 20. Bonis (McPherson, Trotter) - 35. D. Rodman (Beauviller, Vandane)

MAC Budapešť - HK Nitra 0:7 (0:2, 0:5, 0:0)
Góly: 17. Fominych (Rácz), 20. Čaládi (Rác, Rácz), 27. Morrison, 28. Csányi (Rais, Mezei), 31. Čaládi (Rácz), 36. Fominych (Morrison), 37. Blackwater (Lušňák)

HC Slovan Bratislava - HC Košice 1:2 po sam. nájazdoch (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0, 0:1)
Góly: 59. Abdul (Meszároš) - 28. Michal Chovan (Marcel Haščák, Majdan), rozh. sam. nájazd Marcel Haščák
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies