Pri zrážkach medzi ilegálnymi baníkmi a armádou vo Venezuele zahynulo 18 ľudí

NETKY.SK • 12 Február 2018, 06:18 • 2 min
Pri zrážkach medzi ilegálnymi baníkmi a armádou vo Venezuele zahynulo 18 ľudí

GUASIPATI - Najmenej 18 mŕtvych si vyžiadali víkendové potýčky medzi ilegálnymi baníkmi a vládnymi silami na juhu Venezuely, v regióne známom násilím a rivalitou gangov.

slovakia

left justify in out

Guvernér venezuelského štátu Bolívar, Justo Noguera Pietri, pre miestne médiá potvrdil, že vojenská jednotka odrazila útok ilegálnych baníkov. "Údaje o počte obetí nemôžem poskytnúť, pretože prebieha vyšetrovanie," uviedol.

 

Podľa miestnych novín Correo del Caroní zahynulo pri zrážkach 17 mužov a jedna žena. Armáda počas operácie zhabala na mieste zbrane a výbušniny. Ide o ilegálne prevádzkovanú baňu na zlato Cicapra.

 

Venezuelské bezpečnostné sily sa snažia prevziať kontrolu nad touto oblasťou. Podobné incidenty ohľadom ilegálne prevádzkovaných baní sú v tejto odľahlej, na nerastné suroviny bohatej oblasti pri hraniciach s Guyanou bežné.

 

V roku 2016 tu počas konfliktu medzi gangami zahynulo 17 ľudí. Venezuelský prezident Nicolás Maduro vtedy vyhlásil daný región za strategickú prioritu a vyhlásil vojnu tamojším ilegálnym baníkom z Venezuely aj zo susednej Brazílie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies