Pri zrážke vlaku s autom takmer 50 zranených

NETKY.SK • 21 September 2011, 16:52 • 2 min
Pri zrážke vlaku s autom takmer 50 zranených

Pri zrážke vlaku s autom takmer 50 zranených

slovakia

left justify in out

img

Takmer 50 ľudí utrpelo dnes zranenia pri vykoľajení sa vlaku na východe Nemecka, ku ktorému došlo po zrážke s vozidlom. Informovala o tom miestna polícia.
Podľa hovorcu polície Torstena Henkela regionálny vlak RE 3736 narazil do vozidla, ktoré na koľajisko vtlačilo iné vozidlo. To doň narazilo zozadu. K incidentu došlo krátko po 13.00 h na železničnom priecestí pri meste Bad Lausick v spolkovej krajine Sasko.
Vodičovi osobného motorového vozidla sa podarilo uniknúť z auta ešte pred zrážkou s vlakom, ktorý nedokázal včas zabrzdiť. Vykoľajili sa prvé tri vozne, pričom jeden sa prevrátil na bok, uviedla agentúra DPA.
Deväť ľudí utrpelo vážne zranenia, ďalších 40 sa zranilo ľahšie. Na mieste havárie zasahovali záchranné tímy a vrtuľníky prevážali najťažšie zranených do okolitých nemocníc.
Nemecká železničná spoločnosť Deutsche Bahn informovala, že vlakovú dopravu v regióne presmerovali na iné trate.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies