Pri výbuchu pyrotechniky na skúške muzikálu zahynul jeden človek

NETKY.SK • 9 November 2013, 12:00 • 2 min
Pri výbuchu pyrotechniky na skúške muzikálu zahynul jeden človek

PARÍŽ - Jeden človek zahynul a štyria utrpeli vážne zranenia pri mohutnom výbuchu pyrotechniky počas skúšok francúzskeho muzikálu "1789: Milenci Bastily", ku ktorému došlo v parížskej viacúčelovej hale Palác športov.

slovakia

left justify in out

Oznámila to dnes polícia. Muž zomrel v noci v nemocnici, kam ho previezli po explózii z piatkového večera. Celkovo bolo zranených 15 osôb, informovala tlačová agentúra DPA.

Časť pyrotechniky pre muzikál explodovala z dosiaľ nezistených príčin, v dôsledku výbuchu sa zvalil jeden z múrov a zrútila časť stropu. Ešte v piatok sa objavili správy, že podľa prvých poznatkov vyšetrovateľov zavinil explóziu zrejme jeden z robotníkov, ktorý v blízkosti debien s pyrotechnickým materiálom použil brúsku. Predstavenia v Paláci športov zrušili zatiaľ na celý víkend. Muzikál z obdobia francúzskej revolúcie uviedli v parížskej hale v premiére 10. októbra 2012 a v jej kultúrnej ponuke figuruje do začiatku januára 2014.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies