Pri výbuchu míny zomrel neďaleko Luhanska ukrajinský vojak

NETKY.SK • 28 Máj 2015, 14:40 • 2 min
Pri výbuchu míny zomrel neďaleko Luhanska ukrajinský vojak

KYJEV - Pri výbuchu nášľapnej míny nastraženej proruskými separatistami neďaleko mesta Luhansk na východe Ukrajiny zomrel jeden ukrajinský vojak a ďalší utrpel zranenia. Oznámil to dnes gubernátor Kyjevom kontrolovanej Luhanskej oblasti Hennadij Moskaľ. K incidentu podľa jeho vyhlásenia na internete došlo v stredu.

slovakia

left justify in out

Obe strany ozbrojeného konfliktu na východe Ukrajiny sa aj dnes navzájom obvinili z porušovania dohody o prímerí, ktorú uzavreli vo februári tohto roku v bieloruskom Minsku.

 

Ministerstvo obrany samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR) tvrdí, že za uplynulých 24 hodín vládne sily ostreľovali pozície jednotiek DĽR najmenej 30-krát. Ukrajinská armáda uviedla, že separatistické jednotky v noci nadnes pokračovali v ostreľovaní pozícií vládnych síl, pričom v oblasti obce Berezivka nasadili aj raketové systémy Grad.

 

Podľa ukrajinského vojenského analytika Dmytra Tymčuka proruské sily porušujú dohodu o prímerí prakticky po celej dĺžke demarkačnej čiary, pričom používajú aj zbrane s kalibrom 120 milimetrov, ktoré majú byť v súlade s minskými mierovými protokolmi stiahnuté zo styčnej línie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies