Pri útoku letectva v Iraku zahynulo najmenej 30 militantov

NETKY.SK • 4 Júl 2014, 13:18 • 2 min
Pri útoku letectva v Iraku zahynulo najmenej 30 militantov

BAGDAD - Až 30 sunnitských militantov dnes zahynulo pri cielených náletoch irackých vzdušných síl, ktorých cieľom bolo zasiahnuť proti skupine džihádistov pokúšajúcich sa obsadiť najväčšiu rafinériu v krajine. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa hovorcu irackých protiteroristických jednotiek vojenské lietadlo zaútočilo na približne osem vozidiel militantov, ktorí sa pokúšajú dobyť rafinériu v meste Bajdží bránenú irackou armádou. 

 

Bojovníci z organizácie Islamský štát (predtým Islamský štát v Iraku a Levante - ISIL) sa rafinérie pokúšajú zmocniť už viac ako dva týždne. V máji sa im to takmer podarilo, no iracká armáda po príchode posíl rafinériu s vypätím síl drží.

 

Bojový vrtuľník irackého letectva zaútočil aj na dom v meste Káim ležiacom neďaleko sýrskych hraníc, kde sa konalo stretnutie miestnych vodcov organizácie Islamský štát. Podľa hovorcu protiteroristických jednotiek si útok vyžiadal niekoľko obetí, ale o presnom počte nemal informácie.

 

Nálet v meste Káim potvrdil aj predstaviteľ operačného veliteľstva armády v provincii Anbár.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies