Pri Spišskej Belej horela skládka komunálneho odpadu

NETKY.SK • 11 Apríl 2017, 09:16 • 2 min
Pri Spišskej Belej horela skládka komunálneho odpadu

SPIŠSKá BELÁ – Požiar skládky komunálneho odpadu pri Spišskej Belej v okrese Kežmarok, ktorá začala horieť v pondelok (10.4.) po 19.00 h, majú hasiči pod kontrolou. Ako pre TASR uviedol operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove, na mieste zasahuje ťažká technika, keďže zo skládky odpadu sa neustále dymí.

slovakia

left justify in out

"Hasiči robia na mieste monitoring, snažia sa to zalievať, ale viac-menej to musí vyhorieť. Technika musí odpad postupne poroznášať," informoval operačný dôstojník s tým, že ťažkú techniku zabezpečil primátor Spišskej Belej Štefan Bieľak.

 

Na mieste sa aktuálne nachádza zisťovateľ príčin požiaru, dvaja hasiči a okresný riaditeľ HaZZ z Kežmarku s dvoma kusmi techniky. "V priebehu noci tu boli aj dobrovoľní hasiči, tí však postupne odišli," poznamenal operačný dôstojník. Požiar na skládke horel zhruba na rozlohe jedného hektára.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies