Pri ostrove Borneo sa stratila nákladná loď

NETKY.SK • 10 September 2015, 09:43 • 2 min
Pri ostrove Borneo sa stratila nákladná loď

KUALA LUMPUR - Nákladná loď so 14 pasažiermi na palube zmizla severne od ostrova Borneo, uviedli dnes malajzijské úrady.

slovakia

left justify in out

Pátracia operácia bola spustená tom, čo loď Sam Lian ešte v sobotu nedorazila do mesta Limbang ležiacom v štáte Sarawak v malajzijskej časti ostrova Borneo, uviedol hovorca Malajzijského námorného úradu (MMEA).

 

Nákladná loď vyrazila 2. septembra zo sarawakskej metropoly Kuching ležiacej asi 900 kilometrov juhozápadne od Limbangu, pričom prevážala 500 ton zmiešaného tovaru. Jej majiteľ podľa vyhlásenia miestnej polície nahlásil nezvestnosť plavidla v pondelok po tom, ako sa mu nepodarilo skontaktovať sa s posádkou. Agentúra DPA naznačila, že by incident mohol súvisieť s pirátstvom.

 

V auguste uniesli piráti v malajzijských vodách singapurský tanker. Neskôr ho prepustili, avšak najprv z neho odčerpali palivo.

 

Počas prvých šiestich mesiacov tohto roka došlo celosvetovo k 134 útokom pirátov, pričom až 92 z týchto prípadov sa stalo vo vodách pri juhovýchodnej Ázie, uviedol Medzinárodný úrad pre námornú dopravu (IMB).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies