Pri ostreľovaní konvoja v Sýrii zahynul ruský vojak

NETKY.SK • 12 Máj 2016, 08:27 • 2 min
Pri ostreľovaní konvoja v Sýrii zahynul ruský vojak

ALEPPO - Ruský vojak zomrel dnes v sýrskej provincii Homs. V nemocnici podľahol zraneniam spôsobeným pri ostreľovaní konvoja, ktorý sprevádzal, povstalcami. Informovala o tom agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

"Vojak Anton Jerygin utrpel vážne zranenia pri plnení úloh spojených so sprevádzaním vozidiel ruského Centra pre zmierenie bojujúcich strán, keď konvoj začali ostreľovať militanti," uviedol nemenovaný dôstojník z ruskej vojenskej základne Humajním.

 

"Zraneného vojaka okamžite previezli do nemocnice, kde o jeho život dva dni bojovali ruskí lekári, avšak zachrániť sa im ho nepodarilo", dodal.

 

Jerygin bol navrhnutý na štátne vyznamenanie, ktoré mu bude udelené in memoriam. Stal sa deviatym ruským vojakom, ktorý podľa oficiálnych ruských zdrojov zahynul v Sýrii. Šiesti príslušníci ruských ozbrojených síl zahynuli v nepriateľskej paľbe, dvaja pri havárii helikoptéry a jeden spáchal samovraždu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies