Pri nehode v metre v Šanghaji sa zranilo vyše 200 ľudí

NETKY.SK • 27 September 2011, 21:21 • 2 min
Pri nehode v metre v Šanghaji sa zranilo vyše 200 ľudí

Pri nehode v metre v Šanghaji sa zranilo vyše 200 ľudí

slovakia

left justify in out

img

Počet zranených pri dnešnej havárii vlakov v metre v čínskom Šanghaji stúpol na najmenej 212 osôb, pričom traja ľudia utrpeli vážne zranenia. Ani jeden nie je v ohrození života.
K nehode došlo o 14.00 h miestneho času (08.00 h SELČ) na linke číslo 10 po tom, ako firma prevádzkujúca metro oznámila meškania kvôli technickým problémom. Linka číslo 10 patrí k najnovším.
V Šanghaji - metropole s 23 miliónmi - sa v posledných rokoch metro prudko rozrástlo. Na niektorých linkách sa však objavili problémy so signalizáciou, trasením okien, neotvárali sa správne dvere a obsluha vlaku nebola na náležitej úrovni.
Na fotografiách, umiestnených na internete, bolo vidieť zranených zakrvavených cestujúcich, alebo ležiacich vo vlaku na zemi.
Nehoda skomplikovala dopravu v centre mesta, kde polícia postavila zátarasy, aby uvoľnila cestu sanitkám. Stovky zvedavcov sa zhromaždili, aby videli, ako cestujúcim pomáhajú z metra.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies