Počet utopených irackých migrantov vo vodách Dunaja sa zvýšil na 3

NETKY.SK • 13 September 2016, 18:48 • 2 min
Počet utopených irackých migrantov vo vodách Dunaja sa zvýšil na 3

SOFIA - Najmenej traja irackí migranti sa utopili a traja ďalší sú nezvestní po tom, čo sa ich čln prevrhol pri pokuse dostať sa ilegálne cez Dunaj z Bulharska do Rumunska.

slovakia

left justify in out

O nehode, ku ktorej došlo ešte minulý týždeň v blízkosti bulharského mesta Ruse, dnes informoval bulharský rozhlas s tým, že sa našlo mŕtve telo ďalšieho z utopených. Štyria migranti, ktorí doplávali na riečny ostrov Dobrina, nehodu prežili.


Skupina Iračanov pricestovala z Turecka a údajne zaplatila pašerákom ľudí po 10.000 dolárov za dospelého a po 7000 dolárov za dieťa, aby im pomohli dostať sa do Nemecka. Bulharsko sa stalo hlavným miestom vstupu do EÚ pre ľudí, ktorí sa chcú dostať do bohatých členských krajín únie po tom, čo krajiny na tzv. balkánskej trase - Macedónsko, Srbsko, Chorvátsko, Slovinsko a Maďarsko - v marci uzavreli pre migrantov hranice.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies