Pri násilnostiach na protiislamskej demonštrácii zatkli päť ľudí

NETKY.SK • 19 Júl 2015, 12:54 • 2 min
Pri násilnostiach na protiislamskej demonštrácii zatkli päť ľudí

SYDNEY - Piatich ľudí zatkli dnes v centre austrálskeho mesta Sydney, kde sa zrazili skupiny protiislamských a protirasistických demonštrantov, informuje agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Približne 200 členov protiislamsky a protiimigračne zameranej organizácie Reclaim Australia a extrémistického Jednotného vlasteneckého frontu (UPF) sa dostalo do potýčky s niekoľkými stovkami stúpencov multikulturalizmu.

Niekoľko priaznivcov skupiny Reclaim Australia sa oblieklo za sparťanských bojovníkov a mávalo austrálskymi vlajkami, zatiaľ čo ich protivníci na nich kričali: "Nacistická špina, preč z našich ulíc!"

 

Účastníkov oboch rivalských demonštrácií oddeľovali od seba stovky policajtov - vrátane jazdeckej polície - a snažili sa zabrániť opakovaniu väčších incidentov, akých boli v sobotu svedkami ulice mesta Melbourne.

 

Organizácia Reclaim Australia vystupuje podľa svojich slov proti "islamizácii" austrálskej spoločnosti, islamskému zvykovému právu šaría, moslimskému ženskému odevu burka a certifikáte o moslimskom rituálnom predpise halál. To sa v Austrálii už od roku 1974 vzťahuje na väčšinu predávaného mäsa.

 

Podobné protesty ako dnes v Sydney a v sobotu v Melbourne zorganizovala Reclaim Australia vo väčších i menších mestách Austrálie už aj v apríli tohto roka; z nich najväčší bol práve v Melbourne, druhom najväčšom meste krajiny. Pri týchto akciách došlo takisto k zrážkam s protirasisticky zameranými skupinami.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies