Pri nálete amerického bezpilotného lietadla zahynulo sedem ľudí

NETKY.SK • 19 Október 2010, 07:31 • 2 min
Pri nálete amerického bezpilotného lietadla zahynulo sedem ľudí

Pri nálete amerického bezpilotného lietadla zahynulo sedem ľudí

slovakia

left justify in out

img

Nálet amerického bezpilotného lietadla v pakistanskom kmeňovom regióne Severný Vaziristan pozdĺž hraníc s Afganistanom si vyžiadal sedem obetí, informovali dnes pakistanské úrady.
      Bezpilotné lietadlo uskutočnilo útok na predpokladané úkryty militantov v oblasti Dattá Chil, informovali nemenované pakistanské zdroje bez uvedenia ďalších podrobností.
      Americká armáda vystupňovala útoky v Severnom Vaziristane, tento mesiac uskutočnila už 17 podobných náletov proti militantom z tohto regiónu. Tí často prechádzajú cez hranice do Afganistanu, aby tam útočili na medzinárodné jednotky, tvrdia predstavitelia USA.
      Pakistan proti útokom verejne protestuje, všeobecne sa však predpokladá, že pakistanské tajné služby spolupracujú s USA pri identifikovaní potenciálnych terčov.
      Kritici upozorňujú na množstvo civilných obetí, čo sťažuje pozíciu pakistanskej vlády získať na svoju stranu kmeňových lídrov.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies