Pri masových protestoch v Brazílií sa zranilo viac než 50 novinárov

NETKY.SK • 29 Jún 2013, 11:41 • 2 min
Pri masových protestoch v Brazílií sa zranilo viac než 50 novinárov

SAO PAULO - Vyše 50 novinárov bolo zranených, šikanovaných alebo zatknutých počas protestných demonštrácií, ktoré sa už od 17. júna konajú v Brazílii, najväčšej krajine Latinskej Ameriky. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na údaje Brazílskeho združenia investigatívnej žurnalistiky.

slovakia

left justify in out

Vlna protestov sa začala vyjadrovaním nespokojnosti so zvýšením cien v mestskej hromadnej doprave - pozornosť demonštrantov sa však postupne začala sústreďovať na množstvo rozličných iných problémov vrátane korupcie vo vládnych kruhoch, vysoké dane, nedostatočné verejné služby a prílišné financie vynakladané na Svetový pohár vo futbale.

Novinárske združenie vo svojom e-mailovom vyhlásení tvrdí, že 34 žurnalistov sa stalo obeťami "agresie, nepriateľstva a hrozieb zo strany policajtov". 

Zatknutých bolo šesť reportérov, niektorí len na niekoľko minút, iných však zadržiavali až niekoľko dní. Podľa správy Brazílskeho združenia investigatívnej žurnalistiky samotní demonštranti zranili 12 novinárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies