Pri explózii na autobusovej stanici v Nigérii zomrelo 40 ľudí

NETKY.SK • 27 November 2014, 22:05 • 2 min
Pri explózii na autobusovej stanici v Nigérii zomrelo 40 ľudí

YOLA - Najmenej 40 ľudí prišlo dnes o život pri výbuchu bomby, ktorá explodovala na autobusovej stanici v severovýchodnej Nigérii. Oznámila to agentúra Reuters s odvolaním sa na správy svedkov a miestne bezpečnostné zdroje.

slovakia

left justify in out

K útoku došlo v blízkosti rušnej dopravnej križovatky Marabi-Mubi ležiacej neďaleko hraníc s Kamerunom. V dôsledku explózie začalo horieť niekoľko autobusov. Medzi zabitými sú aj piati nigérijskí vojaci. 

 

K zodpovednosti za výbuch sa bezprostredne nikto neprihlásil. Došlo k nemu ale v oblasti Nigérie, ktorá dlhodobo čelí násilnostiam zo strany radikálnej islamistickej organizácie Boko Haram.

 

Dve samovražedné atentátničky v utorok zabili minimálne 44 ľudí v meste Maiduguri, taktiež na severovýchode Nigérie. 

 

Pri útokoch organizácie Boko Haram zahynulo od začiatku tohto na severe Nigérie už viac ako 3000 ľudí. Pokračujúce útoky militantov komplikujú pozíciu nigérijského prezidenta Goodlucka Jonathana, ktorý sa vo februári 2015 bude uchádzať o znovuzvolenie. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies