Prezidentskú kandidatúru oznámil druhý republikán, senátor Rand Paul

NETKY.SK • 7 Apríl 2015, 16:54 • 2 min
Prezidentskú kandidatúru oznámil druhý republikán, senátor Rand Paul

WASHINGTON - Vplyvný americký senátor Rand Paul dnes oficiálne oznámil, že sa mieni uchádzať o republikánsku nomináciu pre prezidentské voľby v roku 2016.

slovakia

left justify in out

Tento 52-ročný lekár a člen amerického Senátu za štát Kentucky sa dlhodobo spomínal ako možný uchádzač o prezidentskú nomináciu republikánov pre voľby v roku 2016. Až dnes však oznámil, že skutočne mieni kandidovať.

 

"Kandidujem za prezidenta, aby som vrátil našu krajinu k princípom slobody a limitovanej vlády," uviedol Rand Paul na svojej internetovej stránke.

 

Vyhlásenie zverejnil len niekoľko hodín pred zhromaždením vo svojom domovskom štáte Kentucky, kde by mal oficiálne odštartovať kampaň.

 

Rand Paul je favoritom konzervatívneho hnutia Tea Party a často sa dostáva do sporov s vedúcimi predstaviteľmi vlastnej Republikánskej strany. O prezidentskú nomináciu sa opakovane neúspešne uchádzal už jeho otec Ron Paul.

 

Senátor Rand Paul je v poradí druhým republikánom, ktorý oznámil svoju kandidatúru. Prvým je texaský senátor Ted Cruz, ale v rámci Republikánskej strany by sa postupne mohli objaviť až dve desiatky potenciálnych uchádzačov.

Všeobecne sa očakáva, že čoskoro oznámia svoju kandidatúru bývalí guvernéri Floridy, respektíve Wisconsinu, Jeb Bush a Scott Walker.

 

Zložitý proces primárok, z ktorých napokon vzíde republikánsky kandidát, sa začne v januári budúceho roku. Samotné prezidentské voľby sa uskutočnia 8. novembra 2016. Predpokladá sa, že víťazný republikánsky kandidát v nich bude čeliť Hillary Clintonovej ako nominantke demokratov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies