Prezidentom Konfederácie odborových zväzov bude naďalej Jozef Kollár

NETKY.SK • 11 November 2016, 14:33 • 2 min
Prezidentom Konfederácie odborových zväzov bude naďalej Jozef Kollár

BRATISLAVA - Prezidentom Konfederácie odborových zväzov (KOZ) SR bude aj naďalej jej súčasný šéf Jozef Kollár. Viceprezidentkou KOZ sa stala Monika Uhlerová. Rozhodli o tom delegáti na VIII. zjazde KOZ, ktorý sa konal v dňoch 10. a 11. novembra tohto roka. Informovala o tom hovorkyňa KOZ Martina Nemethová.

slovakia

left justify in out

Delegáti odborárskeho zjazdu súčasne schválili smerovanie KOZ na ďalšie štyri roky. Program odborárov do roku 2020 je založený na piatich základných pilieroch, a to na sociálnom štáte, zamestnanosti, transparentnej odborárskej politike, na sociálnom dialógu a na solidarite a jednote odborov na medzinárodnej úrovni.


Delegáti prijali aj Rezolúciu VIII. zjazdu KOZ, v ktorej zdôraznili svoju úlohu obhajovať práva a postavenie pracujúcich a presadzovať približovanie k európskym štandardom vo všetkých oblastiach života. "Nové vedenie konfederácie má pred sebou jasný cieľ, a to: za európsku prácu si aj zamestnanci na Slovensku zaslúžia európsku plácu,“ uviedla Nemethová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies