Prezident Zeman znovu perlil: V rozhlasovej relácii samé vulgarizmy!

NETKY.SK • 3 November 2014, 09:45 • 2 min
Prezident Zeman znovu perlil: V rozhlasovej relácii samé vulgarizmy!

PRAHA - Prezident Miloš Zeman, ktorý zvyčajne vo svojej reči používa bonmoty a urážky voči svojim oponentom, ani v rozhlasovom programe Hovory z Lán svojich protivníkov nešetril, uvádza český portál Echo24. cz.

slovakia

left justify in out

Teraz však použil niekoľkokrát i veľmi vulgárne slová, ktoré sa inak vo vysielaní vypípavajú. Prezident Zeman v rozhovore, ktorý s ním viedol šéfredaktor Radiožurnálu Jan Pokorný, k svojmu vulgárnemu prejavu konštatoval, že ho inšpiroval Karel Schwarzenberg, ktorý údajne v každej druhej vete používa slovo "ho..o".

Podľa Miloša Zemana napríklad vláda sk...la služobný zákon. "Musím kritizovať vládu, pretože podľahla pánovi Kalouskovi a sku...ila služobný zákon z pôvodnej talianskej podoby (...). Keby vláda vydržala tri týždne a sledovala rozpad TOP 09 v priamom prenose, potom by pánovi Kalouskovi nepodľahla a služobný zákon by bol skutočne odpolitizovaný," povedal Zeman v Hovoroch z Lán.

Zeman služobný zákon napadne na Ústavnom súde, a to nielen kvôli politickým námestníkom. Právnici podľa Zemana v zákone našli rad ďalších chýb, takže podanie bude rozsiahle. Detailné informácie Zeman odmietol uviesť. 

Na vulgárnu reč prezidenta Zemana začali hneď pri vysielaní reagovať ľudia na sociálnych sieťach. 

 

 

Miloš Zeman o skupine Pussy Riot

 

"Rusko nie je Sovietsky zväz. Dávať medzi tieto režimy znamienko rovnosti, je hlúposť", myslí si. "V Rusku sú politické strany, voľby a opozičná tlač", vymenoval a súčasne pochyboval o niektorých politických väzňoch. 

"Viete, čo je to v angličtine pussy", obrátil sa na moderátora Jana Pokorného a poučil ho, že pussy je "ku..da".

"Takže, s prepáčením, v textoch tejto skupiny je ku...da sem, ku..da tam. Naozaj dokonalý prípad politického väzňa, ako vyšitý", povedal Zeman, ktorý označil členky skupiny Pussy Riot za deviatné dámy. 

 




Zeman uviedol, že pri svojej prípadnej návšteve Ruska sa rád zastane skutočných politických väzňov, medzi ktorých však napríklad neráta "tunelára Chodorkovského" a ani členky Pussy Riot.. "Nebudem sa zastávať, teraz som chcel povedať ku..ev, ale ja nie som Schwarzenberg, ktorý používa tieto výrazy, ale trochu deviantných dám, ktoré robia randál v pravoslávnom chráme a ktoré sa potom označujú za politické väzenkyne", vyhlásil prezident. "A ak mi na Putinovom režime niečo vadí, tak je fakt, že zavrel iba Chodorkovského, a nie ďalších oligarchov", povedal Zeman. 

 

Celý rozhovor Miloša Zemana v rádiu

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies