Prezident USA plánuje odstaviť TikTok

NETKY.SK • 1 August 2020, 09:54 • 2 min
Prezident USA plánuje odstaviť TikTok

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump vo včerajších hodinách vyhlásil, že zakáže v USA čoraz populárnejšiu aplikáciu TikTok po tom, čo americké úrady prejavili obavy, že táto sociálna sieť by mohla slúžiť ako nástroj pre čínsku spravodajskú činnosť.

slovakia

left justify in out

Údaje používateľov

Mnohí americkí politici vrátane ministra zahraničných vecí Mike Pompea v minulých týždňoch vyjadrili znepokojenie nad tým, ako čínska videoaplikácia TikTok zaobchádza s údajmi svojich používateľov.

 

img

 

Podpora komunistov?

Obavy v nich vyvolávajú najmä čínske zákony, podľa ktorých musia spoločnosti v krajine podporovať spravodajské služby kontrolované komunistickou stranou a spolupracovať s nimi. Aplikácia TikTok čínskej spoločnosti ByteDance pritom nie je v samotnej Číne dostupná. V snahe získať si užívateľov po celom svete opakovane zdôrazňuje svoju nezávislosť od Číny.

 

img

 

Trump je rozhodnutý 

Prezident Trump povedal novinárom na palube lietadla Air Force One: "Čo sa TikToku týka, v Spojených štátoch ho zakazujeme." Trump tak plánuje učiniť výkonným prezidentským nariadením už počas dnešného dňa.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies