Prezident USA Barack Obama pricestoval do Francúzska na summit G20

NETKY.SK • 3 November 2011, 23:29 • 2 min
Prezident USA Barack Obama pricestoval do Francúzska na summit G20

Prezident USA Barack Obama pricestoval do Francúzska na summit G20 - Politika Americký prezident Barack Obama pricestoval dnes do francúzskeho Cannes, kde sa pripojil k ďalším predstaviteľom najväčších svetových ekonomík na summite skupiny G20. Hostiteľom

slovakia

left justify in out

img

Americký prezident Barack Obama pricestoval dnes do francúzskeho Cannes, kde sa pripojil k ďalším predstaviteľom najväčších svetových ekonomík na summite skupiny G20. Hostiteľom dvojdňového summitu v Cannes, ktoré preslávil medzinárodný filmový festival, je francúzsky prezident Nicolas Sarkozy.
Obama sa dnes stretne separátne so Sarkozym a s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou, ktorí obaja pomáhali vyjednať nový záchranný balík pomoci pre Grécko. Biely dom sa vyjadril, že USA môžu pomôcť Európe v jej finančnej kríze, ale je to jednoznačne jej problém, ktorý si musí vyriešiť.
Hrozba odchodu Grécka z eurozóny zatienila plánovaný program dvojdňového summitu.
Summit na francúzskej riviére sa mal pôvodne zamerať na reformy globálneho menového systému a opatrenia, ako obmedziť špekulatívne kapitálové toky, ale prekvapivé pondelňajšie rozhodnutie gréckeho premiéra Jorgosa Papandrea vypísať referendum o novom záchrannom balíku pomoci pre Grécko plánovaný program zatienilo. 
Francúzsko zmobilizovalo v rámci rozsiahlej bezpečnostnej akcie viac ako 12.000 príslušníkov bezpečnostných síl.
Zdroj: TASR/Reuters, Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies