Prezident sa zúčastnil na smútočnej omši za obete z výletnej lode

NETKY.SK • 13 Február 2012, 07:49 • 2 min
Prezident sa zúčastnil na smútočnej omši za obete z výletnej lode

Prezident sa zúčastnil na smútočnej omši za obete z výletnej lode - Politika Taliansky prezident Giorgio Napolitano a ďalší vysokí predstavitelia štátu sa dnes zúčastnili v Ríme na smútočnej omši za obete z výletnej lode Costa Concordia, ktorá stroskotala

slovakia

left justify in out

imgTaliansky prezident Giorgio Napolitano a ďalší vysokí predstavitelia štátu sa dnes zúčastnili v Ríme na smútočnej omši za obete z výletnej lode Costa Concordia, ktorá stroskotala minulý mesiac pri západnom pobreží krajiny.
      Omšu v Bazilike Panny Márie anjelskej slúžil biskup Mariano Crociata, generálny tajomník Konferencie biskupov Talianska.
      Luxusná výletná loď Costa Concordia stroskotala na plytčine pri ostrove Giglio 13. januára večer. Doteraz bolo oficiálne potvrdených 17 obetí stroskotania, pričom ďalších 15 je nezvestných, ich telá sa zatiaľ nenašli.
      na palube lode bolo približne 4200 cestujúcich a príkaz na jej evakuáciu bol vydaný až asi hodinu po uviaznutí, keď už sa loď silno nakláňala na bok. Kapitán lode Francesco Schettino je v domácom väzení a čelí obvineniam z neúmyselného zabitia, zo zavinenia stroskotania lode a z jej opustenia skôr, ako z nej evakuovali všetkých cestujúcich a členov posádky.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies