Prezident Putin otvoril železnicu spájajúcu Rusko a Krym

NETKY.SK • 23 December 2019, 17:48 • 2 min
Prezident Putin otvoril železnicu spájajúcu Rusko a Krym

MOSKVA - V dnešných hodinách bola slávnostne, aj za prítomnosti hlavy Ruska, otvorená železničná trať, ktorá smeruje ponad Kerčský prieliv a spája tak mestá Kerč a Tamaň.

slovakia

left justify in out

Významá osobnosť na prvej jazde 

Vo vlaku, ktorý sa po prvý raz vybral touto novou cestou, sa nachádzal aj prezident Ruskej federácie Vladimír Putin. Okrem neho sa v jednom vozni nachádzali aj robotníci, ktorý daný vlakový úsek stavali. 

 

img

 

Najdlhší v Európe

Úsek ponad Kerčský prieliv dostal aj oficiálne názov tzv. "Krymský most". Jedná sa o najdlhší most nielen v Rusku,a le v celej Európe. Hlavné mesto ruska spája s Tamasnkým polostrovom na juhu krajiny. Zaujímavosťou je, že sa jedná o jediné cestné a železničné spojenie medzi Krymom a Ruskom. Pre osobné automobily ho sprístupnili v máji 2018 a pre nákladnú cestnú dopravu na jeseň toho istého roku. Nákladné vlaky by po ňom mali začať jazdiť v júni 2020.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🇷🇺Russia. Крымский мост. Обзор Крымского моста с высоты птичьего полёта. Новый, белоснежный красавчик! 👌🏻 __________________________________________________ #крымскиймост #крым #крымнаш #керченскиймост #керченскийпролив #дорога #мост #россия #республикакрым #крымскийполуостров #дрон #квадрокоптер #drone #crimea #crimeabridge #bridge #bridges #sky #fly #mavic2pro #flight #video #bestvideo #natgeo #nikonrussia #natgeotravelru #travelphotography

Príspevok, ktorý zdieľa Yuri Budilnikov (@budilnikovyy),

 

Od Fínskeho zálivu po Čierne more 

Výstavbu železničnej časti mosta oficiálne ukončili 18. decembra 2019. Prvý osobný vlak, ktorý vyrazil z Petrohradu dnes o 12.00 h SEČ, by mal po moste prejsť 25. decembra. Cesta z Petrohradu do Sevastopola stojí približne 50 eur a trvať by mala 43 hodín a 23 minút.

 

 

Rusko anektovalo Krymský polostrov v roku 2014. Kyjev ani medzinárodné spoločenstvo však pripojenie Krymu k Ruskej federácii naďalej neuznávajú.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies