Divadlo Pavla Országha Hviezdoslava sa opäť otvára pre verejnosť

NETKY.SK • 11 Január 2023, 15:30 • 2 min
Divadlo Pavla Országha Hviezdoslava sa opäť otvára pre verejnosť

BRATISLAVA - Divadlo Pavla Országha Hviezdoslava (DPOH) v Bratislave sa v stredu po siedmich mesiacoch opäť otvorí pre verejnosť. V novej dramaturgii chce nadviazať na program svojich pôvodných inscenácií, spolu s novými. TASR o tom informovala PR manažérka Dana Freyerová.

slovakia

left justify in out

Priblížila, že po prestávke sa divadlo otvára pôvodnou inscenáciou autorky Lucie Ditte Kopny! Buchny! Ric!. "Štart činnosti je síce netypický, pretože začíname hrať v polovici divadelnej sezóny, ale je o to intenzívnejší," podotkol umelecký šéf DPOH Gejza Dezorz. Ozrejmil, že ich úlohou je vybudovať zodpovednú, otvorenú a plnohodnotnú divadelnú inštitúciu s kvalitnou dramaturgiou a repertoárom. "Bratislava má konečne vlastné mestské divadlo. Je to dôležité nielen pre kvalitu tohto divadla, ale aj pre kultúru v Bratislave," uviedol primátor hlavného mesta Matúš Vallo. Podľa riaditeľky divadla Valerie Schulczovej majú divadlá svojich divákov kultivovať a "scitlivovať" a dávať im nádej, že svet tak, ako ho vidia oni, vníma aj niekto iný.

 

img

 

Prvou premiérou Divadla Pavla Országha Hviezdoslava bude 31. januára autorská inscenácia Fantomas v réžii Valerie Schulczovej. Druhou je inscenácia slovenského autora Agda Bavi Paina Pressburger Fight Club v réžii Gejzu Dezorza. Mestské Divadlo Pavla Országha Hviezdoslava v Bratislave sa v máji 2022 odčlenilo od Bratislavského kultúrneho a informačného strediska (BKIS) a zmenilo sa na neziskovú organizáciu mesta. Budova divadla na Laurinskej v centre Bratislavy je od roku 2010 v prenájme BKIS. Hlavné mesto tvrdí, že desať rokov fungovania divadla pod BKIS poukázalo na viaceré rezervy a chýbajúce koncepčné uchopenie činnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies