Prezident Kiska navštívil Berlín v sprievode podnikateľov

NETKY.SK • 15 Október 2015, 18:25 • 2 min
Prezident Kiska navštívil Berlín v sprievode podnikateľov

BERLÍN - Slovenský prezident Andrej Kiska navštívil dnes nemeckú metropolu Berlín. Sprevádzala ho tam delegácia zložená zo zástupcov podnikateľského a akademického prostredia a predstaviteľov vlády.

slovakia

left justify in out

Jednodňová pracovná cesta mala charakter ekonomickej misie, prostredníctvom ktorej chcel Kiska prezentovať Slovensko ako krajinu s veľkým potenciálom pre investície v oblasti výskumu a vývoja.

 

Prezident okrem iného otvoril interaktívnu konferenciu Growth Company Forum, ktorá je platformou pre nadväzovanie kontaktov. Vo svojom príhovore zdôraznil potrebu podpory startupov a nových inovatívnych firiem.

 

"Ak je našou ambíciou byť inovatívnou ekonomikou, sú pre nás kriticky dôležité aj inovatívne vládnutie, inovatívne pravidlá a inovatívne vedenie spoločnosti," vyhlásil Kiska.

 

V tejto súvislosti zdôraznil potrebu reforiem a vytvorenia slobodného a dôveryhodného prostredia, v ktorom sa podnikatelia neboja riskovať.

 

Podľa Kisku na Slovensku existuje veľký potenciál pre investície vo výskume a vývoji, ktorý by mohli výraznejšie využívať aj nemecké spoločnosti.

Podvečer navštívi slovenský prezident ešte pediatrické oddelenie nemocnice Charité so špecializáciou na onkológiu a hematológiu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies