Prezident Kiska hľadá vhodný termín návštevy Ukrajiny

NETKY.SK • 12 Október 2014, 11:34 • 2 min
Prezident Kiska hľadá vhodný termín návštevy Ukrajiny

BRATISLAVA - Prezident Andrej Kiska sa chystá na návštevu Kyjeva, spolu s ukrajinskou stranou v súčasnosti hľadá vhodný termín.

slovakia

left justify in out

Vzhľadom na situáciu na Ukrajine však ťažko odhadnúť, kedy sa návšteva uskutoční, povedal agentúre SITA riaditeľ odboru komunikácie kancelárie prezidenta Roman Krpelan. Kisku pozval do Kyjeva ukrajinský prezident Petro Porošenko v septembri prostredníctvom veľvyslanca v Bratislave, návšteva sa obvykle uskutoční do roka po pozvánke.


Nielen Andrej Kiska by mal vycestovať na Ukrajinu, pozvanie dostal aj Porošenko ešte od prezidenta Ivana Gašparoviča. Na oslavy SNP, ktoré sa konali 29. augusta v Banskej Bystrici, však napokon ukrajinská hlava štátu neprišla. S Kiskovým predchodcom Gašparovičom sa už Porošenko stretol, a to na inaugurácii v Kyjeve, a predtým aj na summite vo Varšave. Prozápadne orientovaný miliardár Porošenko sa stal víťazom májových prezidentských volieb, keď už v prvom kole získal viac ako 54 percent hlasov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies