Pretekári v tlaku na lavičke ukončia sezónu v Nitre

NETKY.SK • 7 December 2023, 08:03 • 2 min
Pretekári v tlaku na lavičke ukončia sezónu v Nitre

NITRA - Dňa 09. 12. 2023 sa v priestoroch nákupného centra MAX v Nitre (na poschodí) stretnú na Vianočnej RAW súťaži v tlaku na lavičke pretekári z piatich štátov.

slovakia

left justify in out

Slovenská amatérska federácia silového trojboja (AWPC-Slovakia) organizuje už 16. ročník tejto populárnej súťaže, ktorá je určená nielen pre registrovaných, ale aj pre neregistrovaných pretekárov.

Počas najstaršej OPEN pohárovej súťaže na Slovensku sa bude súťažiť v 9 kategóriách, v dvoch ženských: ženy- dorast + junior, ženy open + masters a v šiestich mužských: dorastenci, juniori, masters od 40 do 59 rokov, masters nad 60 rokov, open do 95 kg a open nad 95 kg. V súťaži sa predstavia v kategórii hostia aj pretekári vo veku 13-15 rokov, ktorí ešte podľa pravidiel AWPC – Slovakia nemôžu súťažiť oficiálne.

 

Na súťaž sa do dnešného dňa prihlásilo bezmála 120 pretekárov z 5 štátov. S domácimi pretekármi budú o cenné trofeje a hodnotné ceny bojovať pretekári z Čiech, Poľska, Maďarska, Rakúska a Ukrajiny. Medzi favoritov na víťazstvo vo svojej kategórii bude určite patriť Marek Lipták zo Slovenska a Ákos Oláh z Maďarska, ktorí majú osobné rekordy vyššie ako 200 kg.

Medzi ženami bude medzi favoritky určite patriť Daniela Poláková z Českej republiky, ktorá získala prvenstvo aj v predchádzajúcom ročníku výkonom 92,5 kg. Veríme, že tento rok svoj výkon prekoná, ale aj to, že bude mať zdatné súperky medzi slovenskými reprezentantkami.

„Súťaž plní myšlienku, pre ktorú bola v roku 2004 prvý krát zorganizovaná a tou bolo dať na jednom súťažnom pódiu priestor nielen najlepším RAW bencherom sveta, medailistom z Majstrovstiev sveta a Európy ale aj mladým pretekárom, pre ktorých je veľakrát Vianočná RAW súťaž v tlaku na lavičke ich prvou oficiálnou súťažou v živote a mnohokrát odrazovým mostíkom v ich ďalšej športovej kariére. V tomto roku je celkového počtu 117 prihlásených pretekárov až 63 pretekárov v dorasteneckom alebo juniorskom veku, čo len dokazuje, že práca s mládežou patrí v našej federácii k prioritám“ uviedol na záver organizátor súťaže Rudolf Siska.


Využite možnosť vidieť pretekárov v jednej z najobľúbenejších súťažných disciplín priamo na súťažnom pódiu! Tlačiť na lavičke bežne 200 kilogramov nevidíte každý deň. Súťaž sa začína o 12. hodine, vstup je voľný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: AWPC-Slovakia / Rudolf Siska, Foto: AWPC-Slovakia
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies